nova perjanica

Nokia 9 stiže krajem kolovoza, a cijena bi mogla iznenaditi

16.03.2018 u 12:58

Bionic
Reading

Nokia je svoj top model Nokia 8 Sirocco predstavila tijekom sajma Mobile World Congress krajem veljače. No, do kraja godine bi mogla ponuditi još jednu perjanicu

Priča se kako bi do kraja ove godine trebao biti predstavljena i u prodaju puštena Nokija 9. Moguće je kako će se to dogoditi tijekom sajma IFA 2018 u Berlinu, vjerojatno 30. kolovoza.

  • +12
Predstavljeno pet novih Nokia mobitela Izvor: Promo fotografije / Autor: Nokia

Nagađa se kako će koštati više od Sirroca, koji u prodaju ide za 749 eura. Cijenom će vjerojatno biti bliži Galaxyju S9 (oko 850 eura, odnosno 6.499 kuna kod nas).

Kao što smo već pisali, Nokia 9 bi mogla imati čitač otiska prsta ugrađen u zaslon. Zasad se ne čini izglednim kako će se to doista i dogoditi, ali ako u Nokiji to izvedu uspjet će preteći Samsung, čiji Galaxy S9 nema tu značajku, a čini se kako ju neće imati ni Note 9 najavljen za kolovoz.

ŠOKOVI BUDUĆNOSTI

Na ove značajke novih smartfona svakako obratite pažnju

Pogledaj galeriju

Nije isključeno kako bi mogla imati i trakicu pri vrhu poput iPhonea X kako bi maksimalno proširila površinu zaslona.

Uz to, govori se o procesoru Snapdragon 845, do osam GB RAM-a, dvostrukom kamerom opremljenom Zeissovom optikom i senzorima s 22 mehapiksela te POLED zaslonu dijagonale 5,7 inča (14,4 centimetra) i QHD razlučivosti. Mogla bi podržavati bežično punjenje (Qi) i biti otporna na vodu (IP67) te biti bez ulaza za slušalice.

Uz nju bi se mogla pojaviti i Nokia 8 Pro, koja bi bila slična Siroccu ali bi imala noviji Qualcommov procesor Snapdragon 845, piše Tech Advisor.