bez suvišnih dodataka

Nokia se vraća čistom Androidu, i to po ovoj filozofiji

20.03.2018 u 08:18

Bionic
Reading

HMD Global je najavio nove Niokia telefone koji će raditi na čistom Androidu Oreo kako bi osigurali dovoljno prostora za ono što je korisnicima važno

Nokia se vraća na čistom Androidu kako bi korisnicima pružila neophodne aplikacije i oslobodila ih nevažnih proširenja. Finski HMD Global, dom Nokia telefona, svijetu je nedavno predstavio novu filozofiju – Umjetnost Phone Shui. Radi se o satiričnoj verziji Feng Shui filozofije koja tumači prednosti življenja bez viška: život sa svim što vam istinski treba i bez ičega što vam ne treba.

Istraživanje koje su proveli na hrvatskim građanima, pokazalo je kako smo spremni za prihvaćanje ove filozofije. Čak 67% ispitanika tvrdi da ih kod telefona najviše frustrira situacija kada im iscuri baterija. Njih 32% smatra kako imaju previše aplikacija na svojem telefonu te ih isto toliko smatra kako im je život previše kompliciran i voljeli bi ga pojednostaviti. Iz HMD Globala smatraju kako ovo poklapanje postotaka nije slučajnost.

Poručuju kako će njihova nova strategija uvođenja telefona na čistom Androidu riješiti ovaj problem. Ažuranim Androidom žele pomoći u optimiziranju korištenja baterije, a njegova će čista verzija eliminirati nepotrebne aplikacije koje rade u pozadini.

Phone Shui mantra je u srži novih Nokia pametnih telefona koji dolaze s Androidom kakav je Google htio. Nokijini pametni telefoni napravljeni su da traju i dizajnirani da djeluju. Ne dolaze s pred-instaliranim aplikacijama niti su nakrcani bloatwareom, čime korisnici imaju slobodu stvaranja svojeg doživljaja a što produžuje trajanje baterije i opće performanse pametnog telefona.

Nokia Izvor: Društvene mreže / Autor: Nokia Mobile

'Ponosimo se što korisnicima pružamo proizvode koji su napravljeni da traju - zato nam je cilj omogućiti najnoviji i najbolji Android doživljaj. U duhu „Phone Shui“ mantre, naši telefoni dolaze s Android Oreo operativnim sustavom kakav bi trebao biti - u svom najčišćem obliku. Mjesečne nadogradnje i uređaji bez bloatwarea znače da će vaša Nokia ostati čista, sigurna i ažurirana' rekao je Tomislav Himbele, voditelj marketinga za CEE regiju.

Aapo Hämälänanainen, minimalistički guru i vlogerska zvijezda kaže kako 'novi portfelj Nokia telefona utjelovljuje sve što propovijedam u Umjetnosti Phone Shuia. Ako živite po Umjetnosti Phone Shuia, možete povećati energiju, poboljšati memoriju i napraviti mjesta za više stvari koje volite, isto kao i svoj Nokia smartphone”.

  • +5
Nokia Izvor: tportal.hr / Autor: tportal

Ako želite prihvatiti Phone Shui način življenja, trebali biste pripaziti na nekoliko stvari: mnogi pametni telefoni dolaze s već postavljenim aplikacijama koje zauzimaju bitnu memoriju, a Nokia pametni telefoni dolaze bez nepotrebnog bloatwarea. Poruke, fotografije i video zapisi zauzimaju puno memorije, stvaraju nered i usporavaju vaš mobitel.

Redovito ažurirajte svoj uređaj i brišite stare podatke kako biste na mobitelu imali stvari koje vam trebaju, bez onih koji vam ne trebaju. Nadogradnje za operativni sustav se redovno objavljuju, no instalirate li ih uvijek? Korištenje zastarjelog operativnog sustava znači da vaš uređaj ne radi na najboljoj mogućoj razini pa su mogući i sigurnosni problemi. Nokia jamči redovna mjesečna ažuriranja.

SMARTFONI

Ovo su najzanimljiviji Androidi u svom cjenovnom rangu

Pogledaj galeriju