PRENISKA ZARADA

Nintendo: 'Super Mario Run nije dosegao naša očekivanja'

28.03.2017 u 12:15

Bionic
Reading

Kompanija ne planira promijeniti metodu otključavanja putem mikrotransakcije od 10 američkih dolara

Igra je skinuta 78 milijuna puta, no i dalje nije postigla financijski uspjeh koji je Nintendo očekivao. Dolazak Marija na iOS potaknuo je znatiželju, ali je ubrzo nestao s vrha top-lista. Moguće zbog gore spomenute mikrotransakcije. Predsjednik Nintenda Tatsumi Kimishima izjavio je kako igra jednostavno 'nije dosegla očekivanja po pitanju zarade'.

Od sveukupno 78 milijuna downloada, samo četiri milijuna ljudi odlučilo se za otključavanje cijele igre, sudeći po najnovijoj statistici. Super Mario Run prošlog je tjedna stigao i na Android što znači da će mu prodaja definitivno ići prema gore. Igra je također dobila nadogradnju za iPad i iPhone te je igračima spremna ponuditi malo više od izvorne verzije.

Igra je, naime, pokupila jako puno kritika na temelju visoke cijene otključavanja. Ovo je dijelom uzrokovano manjkom informacija o tome koliko ćemo zapravo morati platiti. Naravno, ovaj dio Nintendo nije odlučio promijeniti.

Filmski foršpan za prvu mobilnu igru sa Super Mariom u glavnoj ulozi Izvor: Društvene mreže / Autor: Nintendo

Nedavno izdani Fire Emblem Heroes korak je u pravome smjeru. Iako se radi o igri koja u svojim mikrotransakcijama krije puno nasumičnih faktora poput junaka koje dobivate, i dalje je riječ o naslovu koji je puno bolje sjeo kod mobilnih gejmera. 'Heroesi su izuzetak pravila', rekao je Nintendov govornik. 'Mi preferiramo model koji smo primijenili u Super Mario Runu.'

Novi dodaci uključuju pobojane Yoshije kao likove koji potom otključavaju nove Toadove. Također, možete doći i do prve bitke protiv Bowsera prije kupnje igre.