ŠTO BI BILO KAD BI BILO

Nintendo je Switch planirao zasnovati na Androidu, ali mu nije pošlo za rukom

26.03.2017 u 09:00

Bionic
Reading

Nakon izlaska na iOS-u prošle godine, Nintendova mobilna igra Super Mario Run napokon je stigla na Android. Podsjećamo, japanska kompanija odupirala se koraku prema mobilnim platformama godinama - no nedavno je razotkriven plan kojim je svoju najnoviju konzolu planirala zasnovati na Androidu

U travnju 2016. Nintendo je eksplicitno porekao da njegova nadolazeća konzola koja je još tada nosila ime Projekt NX raditi na Androidu. Naravno, NX je kasnije postao Switch te kao što je Nintendo i naglasio - ne radi na Androidu. Međutim, sudeći po jednom od vodećih ljudi Cyanogena Kirtu McMasteru, Nintendo je zbilja htio da konzola radi na Androidu - te je pitao Cyanogen za pomoć.

Prvi pogled na Nintendo Switch Izvor: Društvene mreže / Autor: Nintendo

U danas izbrisanom tvitu čiju su objavu prenijeli XDA Developeri, McMaster je napisao: 'U ranim danima Cyanogena, Nintendo je htio da mu pomognemo napraviti OS za prenosivu konzolu i rekao sam im da si je mogu zabiti u jedno mjesto.'

U kasnije objavljenom tvitu koji je i dan danas online potvrdio je da je Android na Switchu 'trenutačno na razmatranju'.

Također je naglasio da bez obzira na to što nema Googleova OS-a ili neke njegove verzije iz Cyanogena, Nintendo i dalje koristi dijelove Androida u razvoju softvera.

Premda Switchu ide dobro po pitanju prodaje, i dalje je zanimljivo zamišljati kako je mogao ispasti da je Nintendo na njemu pokrenuo neku verziju Android OS-a. Također vrijedi promisliti i o tome što je sve moglo ispasti bolje za Cyanogen da McMaster nije Nintendu dao košaricu.