INSAJDERI NAJAVLJUJU

Nije kraj: Apple neće odustati od jeftinijeg iPhonea

02.03.2023 u 08:27

Bionic
Reading

Premda su donedavne glasine spominjale prekid rada na najnovijem iPhoneu SE, najnovije informacije ipak pružaju nadu u njegov povratak

Apple opet navodno radi na novom jeftinijem iPhoneu, piše analitičar Ming-Chi Kuo. Unatoč nedavnim izvješćima o prekidu razvoja telefona, u najnovijem nizu objava tvrdi da je Apple 'opet pokrenuo' projekt te da će iPhone SE 4 imati OLED ekran, kao i 5G modem, koji je dizajnirao Apple, a ne Qualcomm.

Insajder predviđa da će telefon biti modifikacija 6,1-inčnog iPhonea 14 te da će u proizvodnju krenuti početkom 2024. Nepoznato je hoće li telefon imati satelitski SOS, Face ID ili dvostruku stražnju kameru. Kuo, doduše, spominje da će Apple morati 'nadići tehničke poteškoće vezane uz mmWave i satelitsku komunikaciju' prije nego što modem dođe u nove telefone, piše Verge.

Ovo je izvješće potpuno suprotno od onog koje je Kuo objavio u siječnju, kad je rekao da je Apple prekinuo rad na iPhoneu SE 4 te da će se kompanija u iPhoneu 15 i 16 držati Qualcommovih čipova. Kuo sad tvrdi da 'novi iPhone SE 4 dolazi s Appleovim 5G čipom' te da će podržati samo sub-6 5G, a ne ultrabrzi mmWave.

  • +4
iPhone SE (2022.) - slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Kuo kaže da je došao do zaključka da 'ne misli da će Appleove narudžbe iz Qualcomma pasti' nakon što prijeđe na svoje modeme, premda će im trebati oko dvije generacije da ih 'dosele' u flagshipe. Predviđa da će Appleovi modemi također doći u Apple Watch i iPad (ako sve prođe po planu).