uskoro stiže

Neobični Galaxy Z Flip: Evo što sve trebate znati o novom Samsungovom preklopnom smartfonu

12.02.2020 u 13:08

Bionic
Reading

Galaxy Z Flip nije izravni nasljednik modela Galaxy Fold. Pogledajte po čemu se sve razlikuje

Friško predstavljeni Samsungov preklopni smartfon Galaxy Z Flip opremljen je Qualcommovim procesorom Snapdragon 855+, s osam gigabajta RAM-a i 256 GB ugrađene memorije koju ne možete proširiti.

Straga su dvije kamere: ultraširokokutna (otvor blende f/1.8) i širokokutna (f/2.4) s po 12 megapiksela svaka. Prednja kamera nudi 10 MP i otvor blende f/2.4.

Baterija kapaciteta 3.300 mAh podržava brzo i bežično punjenje. Uređaj teži 183 grama.

  • +7
Samsung Galaxy Z Flip Izvor: Samsung / Autor: Samsung

Slično kao Motorola Razr, Galaxy Z Flip izgleda poput običnog smartfona kad je rasklopljen. Zaslon je nešto uži i izduženiji.

Kad ga se sklopi to je mali, kompaktni uređaj koji može stati u džepove hlača i druge uske prostore. Po tome se bitno razlikuje od modela Galaxy Fold, s kojim dijeli šarku koja bi - kako tvrde u Samsungu - trebala bez problema izdržati 200 tisuća preklapanja ili oko pet godina normalnog korištenja.

Galaxy Z Flip ima dva zaslona. Uz glavni - napravljen od ultratankog stakla koje je moguće savijati - tu je i mali sekundarni zaslon na prednjem dijelu uređaja, dijagonale tek 1,06 inča (2,6 centimetra).

Pomoću njega možete odgovarati na pozive i obavijesti, pogledati koliko je sati i kakva je vremenska prognoza te koliko je baterija napunjena. Kucnete li na određenu obavijest, otvorit će se u povezanoj aplikaciji nakon što otvorite Galaxy Z Flip.

Glavni zaslon je AMOLED, dijagonale 6,7 inča (17 cm), razlučivosti 2.636 puta 1.080 piksela i gustoće piksela 425 ppi. Omjer stranica je 21,9:9. Manji zaslon je također AMOLED, razlučivosti 300 puta 116 piksela, uz gustoću piksela 303 ppi.

Kad je Galaxy Z Flip napola otvoren tako da je njegov donji dio položen na stol i gornji otklopljen prema gore ovaj uređaj možete koristiti za snimanje selfija bez korištenja ruku i stativa.

U takvom položaju aplikacija za kameru prebacuje se na posebno optimizirano sučelje koje prikazuje dugmad za upravljanje pri dnu zaslona i tražilo kamere pri vrhu.

Galaxy Z Flip u prodaju kreće u petak, 14. veljače. Bit će dostupni modeli u ljubičastoj i crnoj boji, dok je za pojedina tržišta rezervirano i izdanje u boji zlata. Jeftiniji je nego Galaxy Fold, ali svejedno neće biti jeftin: 1.380 američkih dolara.