MICROSOFTOVO NATJECANJE

Nema Hrvata među finalistima Imagine Cupa

07.06.2014 u 06:17

Bionic
Reading

Putovanje na završnicu Microsoftovog studentskog natjecanja izborili su, između ostalih, po jedan tim iz Bosne i Hercegovine te Srbije, ali ne i netko iz Hrvatske

Microsoft je na blogu Imagine Cup objavio 35 timova koji će se od 29. srpnja do 2. kolovoza u američkom gradu Seattleu natjecati u finalu svjetskog natječaja Imagine Cup


U kategoriji Innovation plasman je izborio tim Chemicalium iz BiH s istoimenim projektom, a koji nastoji učenike više zainteresirati i uključiti u učenje.

Srbijanski tim BarFoo ušao je među najbolje u kategoriji World Citizenship s projektom Sonochrome, kojim žele pomoći 285 milijuna slijepih osoba i daltonista da iskuse boje koristeći svakodnevne elektroničke uređaje.

Studenti će se natjecati u tri kategorije: Innovation, Games i World Citizenship te za mogućnost osvajanja 50 tisuća dolara (275 tisuća kuna), kao i posebne podrške i savjetovanja koji mogu pokrenuti njihove projekte.

Pobjednici iz svake kategorije dobit će od stručnjaka iz Microsofta i IT industrije podršku: mentora i savjetnika za razvoj projekata, i to u okviru globalnih projekata i inicijativa za startupe kao što su Microsoft Ventures, Microsoft YouthSpark i PAX.


Ovo je 12. godina Imagine Cupa, svjetskog tehnološkog programa i natjecanja za najbolje studente. Studenti koju sudjeluju u svjetskom finalu natječaja dokazali su da su najbolji od najboljih pobjedivši barem 150 timova iz cijelog svijeta.

Kako bi dokazali da su njihovi projekti dovoljno dobri da zasluže mjesto pobjednika, studenti će imati priliku surađivati sa svojim vršnjacima i sucima te stjecati vrijedne tehničke i poslovne vještine koje će im pomoći da se pripreme za svoje buduće karijere.

Uz sve to, imat će priliku da osvoje novčana sredstva i nagrade u ukupnoj vrijednosti većoj od mijun američkih dolara (5,5 milijuna kuna).

Na ceremoniji World Finals Championship, 1. kolovoza, finalisti će se suočiti sa sucima među kojima su i Satya Nadella, predsjednik uprave Microsofta, Hadi Partovi, suosnivač Code.org i Erik Martin, glavni direktor tvrtke Reddit.