WEB RADIONICE PSD2XHTML

Napredna radionica za webmastere i web dizajnere

10.06.2009 u 13:50

Bionic
Reading

U Zagrebu će se 18. lipnja održati prva stručna i specijalizirana radionica za napredni web dizajn u Hrvatskoj – PSD2XHTML (http://www.webradionice.com). Za razliku od mnogih 'tečajeva' organiziranih zadnjih godina, PSD2XHTML okupiti će vodeće hrvatske stručnjake za razvoj web stranica iz tvrtki poput Ericsson Nikole Tesle, Nivasa, Perpetuum Mobilea i drugih

Razvoj naprednih internetskih rješenja postao je je potreba kako velikih tvrtki, tako i malih poduzetnika. U doba kada se sve svodi na izlaženje iz recesije, internet nudi mogućnosti kojima ne konkurira ni jedan drugi medij. Kako bi se te mogućnosti iskoristile za daljnji razvoj, tvrtke traže najbolji kadar u područjima web dizajna i razvoja naprednih grafičkih sučelja.

Sudionici će se baviti temama web standarda najučinkovitijim metodama za brzi razvoj CSS predložaka te kako iskoristiti potencijal naprednih preglednika (poput Firefoxa ili Safarija) ili pak svladati starije (poput Internet Explorera 6).

Predavači radionice PSD2XHTML dvojica su vodećih hrvatskih user experience eksperata, gospoda Alen Grakalić i Marko Dugonjić.

Alen Grakalić je svjetski poznat kao urednik CSSglobea (www.cssglobe.com), vodećeg magazina o web standardima. Svoje iskustvo temelji na razvoju više od 500 projekata za klijente širom svijeta.

Marko Dugonjić sudjelovao je u razvoju nekih od najposjećenijih web stranica u Hrvatskoj, poput Tulumarke (www.tulumarka.com), Coolinarike (www.coolinarika.com) te Croportala (www.croportal.net). Projekti na kojima trenutno sudjeluje uključuju i Krop (www.krop.com), bazu kreativnih stručnjaka koju koriste, među ostalima, i Nike te New York Times.

Više informacija o naprednom web dizajnu te PSD2XHTML radionici, kao i prijavama, možete naći na www.webradionice.com