DOBRO SU SE SJETILI

Napokon je i Tumblr dobio chat

15.11.2015 u 06:39

Bionic
Reading

Aplikacija omogućava tipkanje teksta i dijeljenje poveznica na objave na Tumblru. Podržava samo razgovore jedan na jedan, što bi moglo biti prošireno na grupne chatove i podršku za dijeljenje gifova i videa

Tumblr će dodati program za chat na svoje web i mobilne platforme. I nije neka vijest - praktično sve relevantne društvene mreže i servisi, od Facebooka do Snapchata, uvrstili su ga u svoje ponude zadnjih godina.

Tumblr je, doduše, oduvijek bio ponešto drukčiji, i po zajednici koju okuplja (oko pola ih je mlađe od 35 godina), ali i po tome što svojim korisnicima dozvoljava. Najpopularniji oblik izražavanja su fotografije (uključujući i gifove).

Dok su ostatak svijeta društvenog umrežavanja preplavile usluge s jednom svrhom - aplikacija za dijeljenje fotografija, aplikacija za objavu kratkih videa i tome slično - Tumblr je ostao otvorenijim što se mogućnosti tiče. Zbog toga se oko njega okupila zajednica korisnika koji dijele težnju ka kreativnom izražavanju i zajedničke opsesije.


Pošto je među velikim platformama jeidnstven, način na koji njegovi korisnici komuniciraju također je drukčiji. Sad bismo mogli vidjeti i koliko. Značajka koja omogućuje chat, puštena ograničenom broju korisnika, zamijenit će postojeću platformu za razmjenu poruka Fan Mail.

Promjena nije mala: Fan Mail je više nalik e-mailu, dok nova platforma omogućava razgovor u stvarnom vremenu.

Sama aplikacija prilično je ogoljena. Omogućava tipkanje teksta i dijeljenje poveznica na objave na Tumblru. Podržava samo razgovore jedan na jedan trenutno, iako bi uskoro to moglo biti prošireno na grupne chatove i podršku za dijeljenje gifova i videa.

Kako bi ju aktivirali, potrebno je kliknuti na emotikon u ikonici za chat u navigaciji (web) ili u meniju pri dnu mobilne aplikacije. Trebala bi poslužiti za povezivanje ljudi koji se ne poznaju u stvarnom životu, ali koji žele podijeliti svoje i tuđe radove.

Više:Wired