WORDCAMP CROATIA

Najvažnija konferencija o WordPressu prvi put stiže u Rijeku

06.08.2015 u 11:03

Bionic
Reading

U Rijeci bi se 5. i 6. rujna ove godine trebao održati prvi WordCamp Croatia, jedina specijalizirana konferencija posvećena WordPress platformi u Hrvatskoj. Sama konferencija se održava po licenci WordPress Foundationa, organizaciji koja se brine o tom najpopularnijem CMS rješenju na svijetu

U Rijeci bi se trebalo okupiti 250 posjetitelja koji će imati priliku slušati neke od najkvalitetnijih predavača iz Hrvatske i Europe. 'Predavanja su koncipirana tako da su segmentirana po zahtjevnosti publike: svi će pronaći ponešto za sebe – od početnika do naprednih korisnika. Pričati ćemo tako o tipografiji (priznati hrvatski dizajner i predavač Marko Dugonjić), korisničkom testiranju (Dario Jazbec Hrvatin), višejezičnosti (Goran Šerić), e-trgovini (Borko Livić), brzom i naprednom kreiranju formi (Domagoj Gojak), WordPress VIP (Marko Banušić), debugiranju u WordPressu (Ivan Blagdan)', stoji u priopćenju.

Kad je riječ o stranim predavačima, tu je Mark Heijnen, koji već godinama sudjeluje u izradi WordPressa i GlotPressa, dodatka za prevođenje. Gostovat će i Tomaž Zaman, koji će publici objasniti zašto nije dobro biti 'jeftin'. Petya Raykovska iz Bugarske će pričati o mogućnosti sudjelovanja u razvoju WordPressa, a Lisa LaMagna iz San Franscisca će održati predavanje na temu kreiranja sadržaja za internetske stranice. Posebno vrijedi izdvojiti i panel na temu 'Kako živjeti od WordPressa'.


Kako stoji u priopćenju, WordCamp je svugdje u svijetu sinonim za izrazito pristupačnu konferenciju. Cijena karte stoga iznosi svega 140 kuna (20 američkih dolara) za jednodnevnu konferenciju, što uključuje pristup, ručak i piće te večernju zabavu.

S obzirom na to da na predavanja može doći maksimalno 250 posjetitelja, dan prije samog WordCampa organizirat će se i besplatne radionice - dvije za početnike i dvije napredne o razvojnoj okolini i izradi WordPress tema.

'WordCamp je namijenjen svima, od povremenih blogera koji koriste WordPress, do onih koji se profesionalno bave web dizajnom, a žele raditi na najpopularnijem CMS-u na svijetu kojeg koristi gotovo četvrtina svih svjetskih stranica – između ostalih i CNN, eBay, New York Times, Sony, Toyota, Renault… Svi koji žele nešto naučiti i upoznati ljude koji se bave WordPressom, dobrodošli su u Rijeku u subotu, 5. rujna 2015. Vidimo se.'