SEKS NA PRVOM MJESTU

Najpiratiziranija knjiga 2009. je 'Kama sutra'

  • Autor: G. M.
  • Zadnja izmjena 05.01.2010 13:41
  • Objavljeno 05.01.2010 u 11:38
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Analiza ilegalnih preuzimanja putem bittorrenta pokazala je da je najtraženija knjiga u 2009. bio stari indijski seksualni priručnik – 'Kama sutra'

Godina je završila i vrijeme je za statistike. Jedne od zabavnijih, ali i informativnijih one su o sadržaju koji su korisnici interneta preuzimali ilegalno. Nakon filmova, red je da saznamo i koje su to knjige najpopularnije na internetu. Za očekivati je da na listi budu bestseleri u kategoriji lakog štiva, međutim na prvom mjestu se našao jedan klasik - indijski seksualni priručnik 'Kama sutra'.

Na drugom mjestu ga prati knjiga 'Adobe Photoshop Secrets', a odmah iza njih je 'The Complete Idiot's Guide to Amazing Sex'. Ne možemo ne primijetiti da su seksualni priručnici spojeni s priručnikom koji omogućava uljepšavanje digitalnih fotografija, jer nesumnjivo je da su te tri knjige preuzimali isti korisnici. Što su oni fotografirali i obrađivali (u Photoshopu), ostavljamo vašoj mašti na volju.

Među deset najpopularnijih knjiga našli su se priručnici za ugrađivanje solarnih ćelija na privatne kuće, priručnici za kućne popravke, knjiga sa savjetima kako natjerati osobe da pristanu na nagovaranje, ali i priručnik za što bolju izradu erotskih fotografija.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi