DRUŠTVENE MREŽE

Na Facebooku od sada legalno možete imati više osobnih profila

22.09.2023 u 15:00

Bionic
Reading

Facebook se napokon pridružuje Instagramu i omogućava korisnica do četiri dodatna profila povezanog s glavnim računom. Stvaranje višestrukih osobnih profila Meta je omogućila kako bi se 'korisnici osjećali slobodnije' i mogli voditi dvostruki digitalni život, te pritom odvojiti privatne i profesionalne kontakte; sve uz poštivanje pravila i bez lažnog predstavljanja. 'Zamislite jedan profil za gurmansku scenu koju volite i drugi za praćenje svojih prijatelja i obitelji', navode iz Facebooka

Neki korisnici Facebooka oklijevaju dijeliti novosti vezane uz posao ili objave na platformi u određenim grupama, te usto žele odvojiti svoj profesionalni i osobni život.

'Čuli smo od ljudi da im jasnija organizacija prijatelja, grupa i interesa pomaže da se osjećaju slobodnije u interakciji s publikom za koju vjeruju da je najrelevantnija... Stvaranje više osobnih profila omogućava vam jednostavno organiziranje podijelite s i kakav sadržaj vidite za različite dijelove svog života', rekli su iz Facebooka.

Svaki će profil imati jedinstveni feed s relevantnim sadržajem, moći ćete sudjelovati u različitim grupama, lajkati druge stranice, stvoriti krug prijatelj drugačiji od onog na drugim profilima. Korisnici će se moći prebacivati ​​između profila bez potrebe za prijavom. Marketplace, Dating, Payments i Professional Mode još nisu dostupni za dodatne profile, no Messenger jest, što znači da ćete imati odvojene pretince za poruke.

Glasnogovornik je za TechCrunch rekao da je Facebook testirao opciju stvaranja dodatnih profila proteklih godinu dana. 'Opcija se sada počinje uvoditi globalno jer smo vidjeli pozitivan odgovor na davanje veće kontrole ljudima ako žele organizirati profile na temelju interesa', rekao je glasnogovornik Mete.

Kako stvoriti više profila za svoj Facebook račun?

Dođite do glavnog Facebook izbornika, gdje će se pojaviti nova opcija. Ispod naziva računa kliknite Stvori još jedan profil. Pritisnite plavi gumb Početak rada. Upišite novo ime profila i Facebook će vas obavijestiti je li dostupno. Ime svog profila možete promijeniti kasnije ako se predomislite. Pritisnite Sljedeće (Next), a zatim možete dodati nove prijatelje i pratiti nove grupe za taj profil.

Za prebacivanje između različitih računa nakon što ih stvorite, samo kliknite u postavkama na svoju profilnu sliku u donjem desnom kutu zaslona i odaberite sliku profila na koji se želite prebaciti. Nećete morati prolaziti kroz proces prijave za svaki račun.

Imajte na umu da vaši novi profili neće automatski dobiti obavijesti i postavke privatnosti koje već imate na svom glavnom računu. Morat ćete proći kroz svaki profil zasebno i ponovno odabrati te postavke. Marketplace, Dating, Payments i Professional Mode također još nisu dostupni za dodatne profile, iako Messenger jest. piše CNET.

U srpnju je Facebook imao više od 3 milijarde aktivnih korisnika mjesečno, prema posljednjem kvartalnom izvješću Mete. Platforma je također imala 2,064 milijarde aktivnih korisnika dnevno, u odnosu na 2,037 milijardi u prethodnom kvartalu. Taj je rast bio ključan jer je u posljednjem tromjesečju 2021. Facebook izvijestio o svom prvom tromjesečnom padu dnevno aktivnih korisnika.