RADIONICA U RADIONI

Može li jakna biti glasna? Može, evo i kako!

20.04.2017 u 14:50

Bionic
Reading

Čileanska intermedijalna umjetnica Constanza Piña će u subotu, 20. svibnja i nedjelju, 21. svibnja, 2017., u Radioninom Labu pokazati kako možete nadograditi jaknu svjetlom i zvukom

Tijekom radionice Noisy Jacket koja će biti održana na engleskom jeziku 20. i 21. svibnja od 15 do 19 sati u Radioninom prostoru u Krugama 46/2 u Zagrebu Constanza Piña predstavit će svijet mekih elektronskih sklopova uz korištenje programabilnih mikrokontrolera, digitalne elektronike i vodljivih materijala.

Dobit ćete priliku istražiti proces primjene elektronike na tekstil, oplemeniti ga svjetlom i zvukom, uvezati vlastiti sintesajzer koji reagira na dodir koristeći uradi-sam senzore te programabilni čip ATtiny. 

Pritom ćete naučiti izrađivati strujni krug vodljivim koncem te se upoznati s osnovnim konceptima digitalne elektronike dizajnirajući mini sintisajzer koji ćete ušiti na svoju jaknu.

Za sudjelovanje na radionice nije potrebno prethodno predznanje u elektronici, programiranju ili šivanju. No, trebate ponijeti jaknu na kojoj ćete raditi.

Constanza Piña je čileanska intermedijalna umjetnica, plesačica i istraživačica koja se bavi područjima novih medija, open-source tehnologijom te DIWO (uradi-s-drugima) praksom.

Aktivan interes za problematiku recikliranja, hakiranja hardvera, mekih elektronskih sklopova, ručni radi i elektroniku iznjedrili su Constanzin projekt Corazón de robota (Robotsko srce) u kojem istražuje područje čujnih i nečujnih frekvencija kroz vizualizacije, vibracije, buku i aritmiju.

Djelujući prema načelima slobodne kulture i elektroničke anarhije, istraživački rad o sintisajzerima i tekstilnoj elektronici Constanza dokumentira na web stranici Corazon de robota.

Prijaviti se možete na e-mail radiona.org@gmail.com do 16. svibnja točno u ponoć. Napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 10.

Kotizacija je za članove Radione i nezaposlene je besplatna, za sve ostale iznosi 100 kuna.

Više: Radiona