ČAVRLJANJE

Mobilni Skype je dobio super novu značajku - od sad uz njega možete dijeliti sadržaj vašeg ekrana

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 14.06.2019 10:55
  • Objavljeno 14.06.2019 u 10:55
skype

skype

Izvor: Screenshot / Autor: Skype

Dobrodošli dodatak za popularnu aplikaciju za komuniciranje uvelike će pomoći pri brojnim poslovnim intervjuima, kao i situacijama kada drugoj strani jednostavno morate pokazati što imate na ekranu

Prijateljima želite poslati sliku ekrana na vašem smartfonu? Pod hitno vam treba rješenje za aplikaciju koja vam smeta a ne znate objasniti problem? Ne brinite. Microsoft je upravo dodao mogućnost dijeljenja ekrana u Skype za Android i iOS.

Podsjetimo, Skype za računala već neko vrijeme ima ovu značajku, no ovo je prvi put da je ona dostupna i na smartfonima.

Kako dijeliti sadržaj ekrana na smartfonu?

Skypeov tim je u sklopu službenog bloga objasnio kako će nova značajka raditi. Kada ste u razgovoru, samo morate pritisnuti tri horizontalne točkice i birati 'Share Screen' opciju. Nakon toga ćete moći podijeliti sadržaj ekrana sa svim sudionicima razgovora.

Zašto dijeliti ekran?

Razlozi zbog kojih bi netko htio dijeliti ekran sa svojim sugovornicima su brojni - od osobnih do profesionalnih. Možda hoćete kupovati online u društvu prijatelja, surađivati na projektu ili jednostavno pokazati koju ste to novu aplikaciju odlučili kupiti. U svakom slučaju - dijeljenje ekrana je vrlo korisna stvar.

Skype je pored mogućnosti dijeljenja ekrana ubacio i malo poboljšane mobilne pozive. Kada jednom stisnete na ekran, maknut ćete kontrole za poziv, dok će dvostuki pritisak maknuti sve. Izbornik s tri točkice, nadalje, u sebi sada ima sve Skypeove korisne značajke.

Kako biste dobili pristup dijeljenju ekrana, trebat ćete nadograditi Skype u najnoviju verziju. Za aktivaciju značajke, vaš uređaj će morati imati instaliran Android 6.0 ili iOS 12.

PREPOZNAJETE LI IH?

Sedam znakova upozorenja da je vrijeme za novi Android smartfon

Pogledaj galeriju
8

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!