TEHNO TRENDOVI

Mobilni gejming zarađuje milijarde dolara, a ovo su najunosniji naslovi

20.12.2023 u 13:56

Bionic
Reading

Na čelu liste najunosnijih mobilnih videoigara na svijetu nalaze se naslovi koji dominiraju na najplodnijem tržištu za prijenosni gejming - Kini

Prem najnovijoj statistici Statiste i AppMagica, mobilni gejming je i dalje iznimno unosan biznis. Igre s najvećim prihodom na svijetu najplodnije tlo pronalaze među ljubiteljima igara iz Kine.

Na vrhu liste je Honor of Kings, popularna mobilna igra u vlasništvu Tencenta. Mjesečno ju igra više od 120 milijuna ljudi, donoseći proizvođaču impresivni godišnji prihod od 1.81 milijarde dolara. Nagradni fond svjetskog prvenstva ove popularne MOBA igre iznosi deset milijuna dolara.

Druga najunosnija videoigra je PUBG Mobile sa 1.52 milijarde dolara godišnjeg prihoda, dok treće mjesto ove godine zauzima Genshin Impact sa 1,39 milijarde dolara.

Na četvrtom je mjestu Kingova Candy Crush Saga sa 0,98 milijardi godinšnjih prihoda, a peti je Roblox sa 0,86 milijarde dolara. Peto mjesto zauzima izraelski Coin Master, dok na šestom mjestu stoji nekadašnji mobilni fenomen Pokemon Go.