MOBILNA RJEŠENJA U OBLAKU

Mobility Day 2012: Mali ekrani, veliki posao

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 27.09.2012 17:09
  • Objavljeno 27.09.2012 u 17:09
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Središnja tema konferencije Mobility Day ove je godine bila vezana uz mobilna rješenja i pametne uređaje povezane kroz računalni oblak

Dan je započeo panelom o mobilnim startupima, s temom 'Potencijal malih ekrana za veliki posao'. Startup tvrtke pune su potencijala, a brojni primjeri pokazuju kako postoje talenti, ideje i volja da se ostvare veliki rezultati, istaknuto je.

'Mladim ljudima sama ideja i volja nisu dovoljne. Treba im omogućiti sustavnu logističku i poslovnu podršku kako bi se mogli razvijati brže i efikasnije. S obzirom na tržišni potencijal tih tvrtki, radi se o ulaganjima koja bi se domaćem gospodarstvu svakako isplatila', rekao je Tomislav Bronzin, suorganizator konferencije.

Osim panela, predstavnicima startup tvrtki bila su namijenjena i predavanja na kojima su mogli naučiti i kako do bespovratnih sredstava za svoje projekte u sklopu poslovnog djela konferencije.

Između ostalog, predstavljena su rješenja studentskih timova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, koji su nastupali na ovogodišnjem Microsoftovom ImagineCupu.

Ovogodišnji Mobility Day imao je četiri smjera predavanja, s posebnim novim smjerom posvećenim pametnim uređajima. Sudionici su mogli saznati cijeli niz novosti vezanih uz Windows 8 i Windows Phone 8 operativne sustave za telefone, tablet i surface uređaje.

Predstavljena su i nova rješenja u području poslovne inteligencije na mobilnim uređajima, ali i niz tema vezanih uz multiplatformski razvoj aplikacija.

'Sudeći po interesu, koji je svake godine sve veći, rekao bih da domaće tržište prepoznaje potencijale mobilne tehnologije, ali i da naši sudionici uviđaju vrijednost sadržaja kojeg im prezentiramo zajedno s našim partnerima', rekao je Andrej Radinger, suorganizator konferencije.

Mobility Day 2012 pohodilo je više od 300 sudionika. U sklopu konferencije održana je i akcija 'Sit with me' ('Sjedni sa mnom'), u organizaciji Girl Geek Dinners Hrvatska. Radi se o svjetskoj inicijativi kojom se poziva na vrednovanje i priznavanje važne uloge žena u kreiranju (tehnološke) budućnosti.

Brojni sudionici konferencije zagrijali su crvenu stolicu i podijelili svoje razmišljanje o ženama u IT-u.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi