ODMJERAVANJE SNAGA

Mladi robotičari natjecat će se na temu grada budućnosti

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 10.01.2020 15:49
  • Objavljeno 10.01.2020 u 15:49
tportal

Izvor: Hrvatski robotički savez / Autor: Hrvatski robotički savez

Finale ovogodišnjeg natjecanja FIRST LEGO League bit će održano u subotu, 18. siječnja, na Fakultetu elektrotehnike i računalstva u Zagrebu (Unska 3), s početkom u 10 sati

Hrvatski robotički savez organizira FIRST LEGO League, ekipno STEM natjecanje za djecu između devet i 16 godina koje se ove godine održava u ukupno sto država diljem svijeta.

Na natjecanje je prijavljeno 20 ekipa s ukupno 170 djece, raspoređene u timove s tri do deset članova.

CES 2020.

Dostavljači toaletnog papira, ljubavni roboti, pametne pelene i jastuci protiv hrkanja: Na CES-u se nađe i korisnih izuma

Pogledaj galeriju
12

Ove godine tema je Grad budućnosti. Tijekom pet mjeseci priprema djeca su proučavala kako se grade kuće sigurne od potresa, kako dizajnirati dječje igralište koje je dostupno svima, uključujući i osobe s invaliditetom, kako poboljšati samoodrživost gradova, kako riješiti prometnu gužvu i kako spasiti divlje životinje koje zalutaju u grad. Na susretu uživo demonstrirat će svoje istraživačko-inovativne radove.

Osim toga, radili su i na dizajnu i programiranju LEGO Mindstorms robota koji će upravljati nadzornim dronom, pomicati kran, postaviti kućicu na drvo i slično.

Hrvatski pobjednici sudjelovat će na regionalnom natjecanju u Sloveniji, gdje imaju mogućnost izboriti pravo sudjelovanja na svjetskim natjecanjima u Grčkoj i SAD-u.

Finale ovogodišnjeg natjecanja bit će održano u subotu, 18. siječnja, na Fakultetu elektrotehnike i računalstva u Zagrebu (Unska 3), s početkom u 10 sati.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!