COMBIS ISTRAŽIO

Migracija u cloud poslovnjacima sve zanimljivija

20.02.2015 u 13:52

Bionic
Reading

Sistem integrator Combis, u suradnji s tvrtkama Microsoft Hrvatska i Trend Micro, tijekom događanja 'Combis' 5+ predstavio je rješenja implementirana 2014. godine

Istraživanje provedeno uoči Combis 5+ događanja pokazalo je da su poslovni ciljevi i prioriteti sudionika događanja u 2015. godini unaprijediti kvalitetu ICT infrastrukture i servisa te učinkovitost IT odjela, zatim smanjiti operativne troškove i optimizirati investicije u ICT te ponuditi korisnicima nove i inovativne servise u svrhu poboljšanja podrške poslovanju.

Na pitanje o planiranim projektima u ovoj godini, najzastupljeniji odgovori u istraživanju odnose se na migracije, nadogradnje i konsolidacije postojeće ICT infrastrukture i servisa, potom na obnovu fizičke infrastrukture i virtualizaciju poslužitelja te uspostavu sustava upravljanja ICT servisima. Ispitanici su imali opciju odabira više mogućih odgovora.


'Rezultati istraživanja jasno pokazuju utjecaj aktualnih gospodarskih zbivanja na investicije u ICT infrastrukturu. Prevladavaju projekti vezani uz obnovu fizičke infrastrukture, konsolidaciju postojećih sustava i slično, dok je i dalje značajan pritisak na smanjivanje operativnih troškova i optimizaciji investicija. Usluge koje smo razvili u Combisu, tvrtkama mogu pomoći povećanje efikasnosti, a uz niže troškove.

S druge strane, prilično je zanimljiva informacija da je gotovo jedna trećina ispitanika izabrala neki od oblika migracije u cloud kao jedan od ključnih projekata u 2015. godini. Pratit ćemo taj trend s velikim zanimanjem', naglasio je Hrvoje Dunkić, voditelj odjela za Microsoft u Combisu.

'Nastavit ćemo raditi na rješenjima koja će tvrtkama, njihovom poslovanju i IT odjelima pružiti više, uz manji trošak. Naglasak će i dalje biti na rješenjima koja se temelje na tehnologijama koje korisnici uglavnom već posjeduju, uz sve značajnije korištenje cloud usluga za one servise za koje će to biti primjereno', rekao je Dunkić.

Dosta se govorilo o uslugama Microsoft Cloud, uz prezentaciju Combisove ekspertize u području rješenja Office 365. Bilo je riječi i o novom Windows Serveru vNext i novim funkcionalnostima. Jedna od tema bio je i način na koji će se strategija Microsoft Cloud first - Mobile first odraziti na razvoj i budućnost System Centra.

Tijekom poludnevnog druženja predstavljena su i Microsoftova rješenja za poslovnu mobilnost i načini na koje Microsoftov pristup mobilnosti u poslovanju pomaže krajnjim korisnicima da se koriste uređajima po vlastitom izboru, uz konzistentno korisničko iskustvo neovisno o odabranoj platformi.

Prezentirana su i Trend Micro rješenja koja omogućavaju sigurnu migraciju i korištenje Office 365 uz dodatnu zaštitu i kontrolu podataka. Tako Trend Micro neovisna enkripcija e-mail komunikacije omogućava da korisnički podaci ostanu privatni na Office 365 platformi, osigurava napredno skeniranje i detekciju malvera te sprječava gubitak podataka.