APLIKACIJE, APLIKACIJE

Microsoft želi da se ostavite Android tableta i iPada, a evo i kako

24.03.2014 u 11:28

Bionic
Reading

Windows 'osmica' osim problema s primanjem na stolna računala muke muči i u segmentu tablet računala. Po nekima su problematične aplikacije, a iako su najbitniji Facebook, Netflix, Skype, Flipboard i mnogi drugi već tu, percepcija i navike čine svoje. Nije sve tako crno, jer kvalitetnih aplikacija ipak ima - samo ih valja pronaći

Za novosti, osim Flipboarda i integrirane Bing News aplikacije, postoji još onih spremnih ponuditi i offline čitanje sadržaja. News Bento je upravo jedna takva. Kako piše Neowin, dok Bing News pruža mogućnost čitanja offline sadržaja, nerijetko stranice to jednostavno ne dopuštaju, ovisno o izvoru. Bento stoga omogućava osvježavanje izvora prije nego se sve smjesti za uživanje u označenom sadržaju i bez veze na internet.


Raven News Reader je još jedan u nizu kvalitetnih RSS news aplikacija, a podržava i prikaz animiranih .gif datoteka. Samim tim je izvrsna za prikaz sadržaja s različitih slikovnih kanala poput Imgur.

Sa zabavne strane, Neowin je izdvojio Grand Theft Auto: San Andreas, no aplikacija u 'metro' izdanju za zabavu ne nedostaje. Windows tabletima je dostupan i fenomenalni Asphalt 8, u kojeg se kunu svi na konkurentnim mobilnim platformama. Riječ je o poznatom trkaćem serijalu igara, a Neowin navodi kako postoji i mogućnost da će Microsoft na Windows dovesti i serijal Forza, poznat s Xbox konzola.

Od drugih igraćih naslova svakako vrijedi isprobati Halo: Spartan Assault, igru fenomenalne grafike ali i potrebe za povezivanjem s Xbox konzolom. Hydro Thunder Hurricane možda košta povisokih desetak dolara, no imajte na umu kako ovaj naslov ima prosječnu ocjenu 4/5, a dostupan je i u free trial obliku.

Od pomoćnih alata, mora se izdvojiti Nokijin HERE Maps, bogato i kvalitetno kartografsko/navigacijsko rješenje. Na izvornom linku provjerite i ostatak aplikacija, koje omogućavaju i kreiranje vlastitih, baš kao i pripremu za 3D ispis.