stižu promjene

Microsoft potiho isprobava nekoliko zanimljivih novosti za Windows 11

11.02.2022 u 09:26

Bionic
Reading

Američki proizvođač isprobava naljepnice za pozadinske slike za Windows 11, postavke za održivosti te nov način rada za tablete

Microsoft, piše Verge, radi na nekoliko novih značajki za Windows 11. Premda to nisu službeno najavili, izgleda da razvijaju naljepnice za pozadinske slike, mogućnost skrivanja radne trake za tablete i dio za 'održivost' u postavkama. Ove značajke otkrivene su u novoj verziji Windowsa 11 - svega par dana nakon što je Microsoft objavio da radi na nekoliko 'eksperimentalnih funkcija Windowsa 11'.

Novu mogućnost dodavanja naljepnica prvo je opazio ljubitelj Windowsa Albacore na Twitteru. Na slikama ekrana vidi se mogućnost biranja naljepnica kakve obično nalazimo u aplikacijama za dopisivanje. U Windowsima 11, podsjetimo, trenutno postoje widgeti, no njih se ne može zalijepiti za radnu površinu, piše Verge.

Naljepnice će biti ograničene na samo jedan monitor te će postati dostupne kao dio Windowsa 11 SE ili potrošačke verzije Windowsa 11.

Albacore je također otkrio tragove koji indiciraju povratak načina rada za tablete - novu postavku za radnu traku koja kaže 'Automatski sakrijte radnu traku kad koristite uređaj kao tablet'. Microsoft je većinu značajki za tablete izostavio iz Windowsa 11, no čini se da ih uskoro ipak planira vratiti.

Još jedan zanimljiv dodatak uvođenje je značajke za održivost u postavke Windowsa 11 koje nude savjete vezane uz čuvanjhe energije i mogućnost recikliranja. Microsoft također mijenja Focus Assist u samo Focus, dodavši opcije za uređivanje tihog načina rada kroz Outlook.

Sve navedene funkcije još nisu dostupne korisnicima Windowsa 11, niti ih je Microsoft službeno najavio. Proizvođač softvera priznao je da su entuzijasti poput Albacorea 'otkrili neke značajke koje su namjerno isključene'.