OGROMNA DONACIJA

Mark Zuckerberg dijeli svoje bogatstvo

09.12.2010 u 12:31

Bionic
Reading

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg pristao je, zajedno sa desecima drugih milijardera, dati većinu svog bogatstva u dobrotvorne svrhe

Zuckerberg je danas 35. najbogatiji Amerikanac s osobnim bogatstvom od 6,9 milijardi dolara, a jučer je pristupio inicijativi Giving Pledge koju je osnovao Bill Gates zajedno s Warrenom Buffetom u kolovozu ove godine.

Giving Pledge okuplja 50 milijardera i obvezuje ih (moralno, ali ne i legalno) da većinu svog bogatstva doniraju raznoraznim dobrotvornim fondovima.  Otkako je odstupio s čela Microsofta, Gates se koncentrirao na filantropske aktivnosti koje financira svojim novcem i tim se primjerom vodi inicijativa Giving Pledge. Fokus su njegova rada obrazovanje i zelene tehnologije.

Istodobno se pojavila vijest da braća Winklevoss ponovo tuže Zuckerberga, no sam Facebook je demantirao tu vijest kao netočnu. 

Prije sedam godina, kada su svi troje studirali na Harvardu, braća Winklevoss prišla su Zuckerbergu tražeći od njega da im napiše programski kod za društvenu mrežu pod imenom Harvard Connection. Koncept Harvard Connectiona je, prema navodima braće Winklevoss, Zuckerberg kasnije prekopirao u svoj Facebook i strahovito se obogatio.

www.facebook.com