U FRANCUSKOJ

Ljutiti Uberovi vozači stvaraju vlastiti Uber servis

04.12.2015 u 15:50

Bionic
Reading

Legalnost, cijene usluga i još mnoge druge stvari uzrok su velikim protestima vezanim uz sukob Ubera i 'klasičnih' taksi-službi u Francuskoj. U toj zemlji je sud nedavno donio i odluku da UberPop budžet-usluga više nije dozvoljena, a Uberu sad prijeti i konkurencija iz vlastitih redova

The Verge prenosi kako su u studenom taksisti Ubera pokrenuli vlastiti servis/aplikaciju VTC Cab. Ovim potezom, pored formiranja sindikata i daljih protesta, nadaju se kako će zadati udarac Uberu i osigurati višu razinu kontrole nad uslugama koje pružaju.

App VTC Cab je već sada dostupan u Google Play i iTunes trgovinama aplikacija, a osnovni niz mogućnosti je identičan Uberovom - korisnici mogu pozvati automobile, dati im ocjene i znati trošak unaprijed. Pored toga, VTC Cab omogućuje korisnicima i rezervaciju vožnje te, što je najbitnije, primljena sredstva ne dijele s 'nekim američkim divom'. Iako je riječ o režimu rada kao neprofitne udruge, postoji članstvo koje košta 250 eura mjesečno.

'Želimo vratiti naša prava (koja je oduzeo Uber)', rekao je osnivač novog servisa Mohammed Radi. 'Uber nije predstavnik naše zajednice (...) Oni su tehnološka kompanija koja nema veze sa svijetom prijevoza. Stoga tretiraju ljudska bića kao broj', dodao je.

Radi vjeruje kako će 'personalizirana usluga' i oznaka 'Made in France' doprinijeti popularnosti njihovog servisa i potvrditi konkurentnost Uberu.