HRVATSKA PREMIJERA

LG-ov ultratanki TV stiže u siječnju

29.11.2012 u 16:56

Bionic
Reading

LG Electronics predstavio je u Hrvatskoj svoj najveći i najtanji OLED televizor – 55-inčni (13,9,7 centimetara) model EM9700, koji će na našem tržištu debitirati početkom sljedeće godine

Izrazito je tanak - samo četiri milimetra - i teži deset kilograma.

Za razliku od zaslona LCD ili LED, koji zahtijevaju pozadinsko osvjetljenje, televizori sa zaslonom OLED generiraju svoju vlastitu svjetlost, eliminirajući potrebu za pozadinskim osvjetljenjem.

Ovaj će model, između ostalog, ponuditi značajke 4-Color Pixels i Color Refiner.

4-Color Pixels dodaje bijeli podpiksel tradicionalnim trima primarnim bojama i tako osigurava raspon boja iz bilo kojeg kuta. Nijanse i tonovi boja također su poboljšani zahvaljujući LG-evom algoritmu.

Color Refiner unapređuje preciznost prikaza boja stalno nadgledajući njihovu konzistentnost. Boje ostaju vjerne čak i pri slabom osvjetljenju, a neograničeni kut gledanja omogućava svakom u prostoriji uživanje u slici bez gubitka kontrasta ili distorzije boja.

Jasnoća slike dodatno je poboljšana brzinom vremena odziva od 0,02 ms, čak i prilikom prikaza scena s brzim pokretima.

Predstavljen je i pametni televizor LG Cinema 3D 47LM960V, koji dolazi s postoljem, daljinskim upravljačem Magic Remote te laganim 3D naočalama.

Pogoni ga dvojezgreni procesor, a ima i pozadinsko osvjetljenje tipa Nano Full LED, kao i pristup sadržajima i aplikacija te mogućnost pretvaranja 2D sadržaja u 3D. Košta 14.999 kuna.