NEMA NASLJEDNIKA

LG odustaje od savitljivog G Flexa; 2016. će predstaviti dva top modela

21.12.2015 u 07:05

Bionic
Reading

Ako je za vjerovati pisanju južnokorejskih novina, LG još uvijek ne priprema nasljednika svog 'savitljivog' uređaja zakrivljenog zaslona LG Flex 2. Munhwa Ilbo za izvor navodi 'interne izvore', prema kojima se ovaj LG-jev uređaj nije prodavao kako je to bilo očekivano. Neovisno o tome, valja očekivati dvije mobilne perjanice za 2016. godinu

Očekuje se kako će nasljednik modela LG G4 biti otkriven u travnju 2016. godine, a trebao bi stići i novi model V10, vjerojatno negdje u drugom dijelu godine. Dok o V10, otpornom uređaju s dva zaslona, za sada nema mnogo informacija, na internetu se da naći mnoštvo glasina vezanih uz mogući LG G5.

Neki izvori navode da će zaslon na novoj generaciji perjanice biti nešto veći - od 5,6", uz razlučivost od 2.560 puta 1.440 piksela. Srce uređaja će činiti Qualcommov najsnažniji čip, Snapdragon 820, kojim će ovaj proizvođač čipova pokušati skinuti ljagu s ovogodišnjeg modela 810. Tako se očekuje značajan rast performansi i optimizirana potrošnja uz manje zagrijavanje.


Dok se ovogodišnja perjanica G4 kiti različitim pokrovima (uključujući i kožne), 'petica' bi trebala donijeti metalno kućište iz jednog dijela, što možda znači i oproštaj od izmjenjivih baterija i proširivanja spremišnog prostora karticama. LG G5 bi prema nekim izvješćima trebao donijeti i identifikaciju korisnika skeniranjem očiju.