LIJEPO I ZVUČI

LG-jevi fancy gadgeti na CES-u

28.12.2012 u 13:10

Bionic
Reading

LG-jevu liniju za 2013. karakteriziraju snažan zvuk, moderan dizajn, pregršt opcija za povezivost i 3D tehnologija

LG Electronics će na sajmu CES u Las Vegasu predstaviti liniju audio i videoproizvoda za 2013. među kojima su su 9,1-kanalni sustav zvučnika BH9430PW, soundbar NB4530A, Blu-Ray player BP730 sa značajkama Smart TV-a, dvostruki docking zvučnik ND8630 te prijenosni zvučnik NP6630.

LG BH9430PW je sustav surround zvučnika čiji zvuk stvaraju četiri višesmjerna tzv. tallboy zvučnika. 3D Surround Processor analizira sadržaj kako bi distribuirao zvuk u više smjerova, a istovremeno zadržava odgovarajuću razinu balansa. Služi i kao pametno čvorište te je kompatibilan s NFC tehnologijom za bežični mirroring sadržaja.

Ima i druge funkcije Smart TV-a poput pregledavanja interneta te uključuje i iPod dock za punjenje baterije uređaja i pristup pohranjenom sadržaju. Posebnost je i u Private Sound načinu rada tijekom kojeg se zvuk prenosi izravno na pametni telefon putem Wi-Fi-ja.

Soundbar LG NB4530A odlikuje elegantan dizajn s crnom i srebrnom završnom obradom, a visinom od samo 35 milimetara savršeno se uklapa među tanke televizore s kojima se povezuje pomoću HDMI ARC-a. Tu je i Bluetooth za bežični audiostreaming s pametnih telefona, tableta i prijenosnih računala.

LG je pripremio i prijenosni zvučnik NP6630 koji podržava NFC, AirPlay i Bluetooth za bežičan streaming glazbe s niza uređaja.

3D Blu-Ray player BP730 nudi niz sveobuhvatnih značajki Smart TV-a, uključujući i video na zahtjev (VOD) te opcije za bežičnu povezivost, a ujedno podržava i NFC. Jednostavno upravljanje omogućava daljinski upravljač Magic Remote koji prepoznaje kretnje poput pokazivanja, a opremljen je i kotačićem za bolju navigaciju.

Dvostruki docking zvučnik LG ND8630 podržava dock-and-play za mobilne uređaje s operacijskim sustavima Android i iOS te ujedno puni baterije umetnutih uređaja.

Također, može prepoznati i bežično reproducirati glazbene datoteke pohranjene na pametnim telefonima, tabletima te prijenosnim i osobnim računalima koji imaju podršku za Bluetooth i Appleov AirPlay. Cilindričan dizajn zvučnika pruža vizualno privlačnu mogućnost izravnog umetanja uređaja, Mood Lamp zaslužan je za blage svjetlosne efekte, dok Smart Sensor analizira količinu ambijentalnog osvjetljenja.