UDVOSTRUČENA DOBIT

LG isporučio rekordan broj pametnih telefona

30.10.2014 u 15:09

Bionic
Reading

LG Electronics je objavio kako su u trećem poslovnom kvartalu uprihodili 14,54 milijarde dolara, što je porast od 7,4 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Pri tom je ostvaren i profit od 449,61 milijuna, što je više no dvostruko bolji iznos u odnosu na prošlu godinu. Kompanija priopćava da su dobri poslovni rezultati ostvareni zahvaljujući izvrsnom poslovanju u mobilnom segmentu, u kojem je ostvarena rekordna prodaja pametnih telefona - 16,8 milijuna jedinica

LG Mobile Communications Company je osim isporuke rekordnog broja pametnih telefona u trećem kvartalu (inače 39 posto bolji rezultati no lani), na temelju toga uprihodio 4,14 milijarde američkih dolara uz 163,16 milijuna dolara profita. To su najviši iznosi još od rezultata iz 2009. godine, a kompanija navodi kako se očekuje da će učvrstiti svoju poziciju na mobilnom tržištu s G i L serijama svojim uređaja, usprkos činjenici da je tržište sve konkurentnije.

LG Home Entertainment Company je ostvario 4,59 milijarde dolara u prihodima uz 127,19 milijuna dolara u profitu. Prihodi su nešto niži u odnosu na lanjsko razdoblje (za tri posto), no profit je povećan za pet posto zahvaljujući boljoj mješavini proizvoda u ponudi. Prodaja LCD televizora se pojačala u regijama Sjeverne Amerike, Europe, Azije i Bliskog istoka.

LG Home Appliance segment je ostvario 2,84 milijarde u prihodima uz 50,49 milijuna dolara profita. Ovaj segment bilježi pad usprkos boljoj prodaji uređaja na nekim od tržišta (Koreja, Europa, Bliski istok...). Kompanija vjeruje da je krivac za takvo što loš valutni tečaj, a za četvrti kvartal se očekuje poboljšanje profitnosti zbog proširenog portfelja uređaja i poboljšanja cjenovne strukture.