IZVRSTAN KVARTAL

Lenovo povećao prednost na PC tržištu

13.10.2014 u 06:40

Bionic
Reading

Prema novom IDC-ovom izvješću, Lenovo je šesti kvartal zaredom globalni lider na području osobnih računala, dosegnuvši rekordan tržišni udio od 20 posto

Globalna je industrija osobnih računala pokazala znakove napretka s umjerenim padom od -1,7 posto, što je značajno bolje od pada od -4,1 posto prema ranijim prognozama IDC-a.

U izvještaju za treći kvartal ove godine IDC je objavio kako Lenovo sada ima 20 posto udjela na globalnom tržištu osobnih računala, dok je u drugom kvartalu imao 19,4 posto. Tijekom ta tri mjeseca isporučili su više od 15,7 milijuna računala. Tvrtka je na godišnjoj razini porasla za 11,2 posto.

Gartner je također objavio da je Lenovo globalni lider na svjetskom tržištu osobnih računala s 19,8 posto udjela za ovaj kvartal, u usporedbi s 19,1 posto udjela koji je imao tijekom prošlog kvartala.


'Petina globalnog tržišta osobnih računala predstavlja veliku prekretnicu za Lenovo, a to smo postigli brže nego što smo očekivali. Dok su drugi tražili djelotvoran plan, mi smo već izvršavali naš, a rezultati govore sami za sebe.

Ne samo da smo ostvarili još jedan rekord i učvrstili vodeću poziciju na području osobnih računala šesti kvartal za redom, već smo u isto vrijeme uspjeli i diverzificirali naše poslovanje.

Zauzimamo drugu poziciju na rastućem PC+ tablet tržištu i treću na globalnom tržištu prodaje tableta i servera. Uskoro ćemo biti treća tvrtka na globalnom tržištu pametnih telefona.

Predstavit ćemo još više uzbudljivih osobnih računala, mobilnih uređaja, proizvoda za poduzeća i ekosustava. Već ovaj tjedan ćemo predstaviti inovacije koji će ojačati našu obitelj uređaja iz serije Yoga', rekao je Yang Yuanqing, predsjednik i izvršni direktor Lenova.