V-LUX 20

Leicin kompakt prihvatljive cijene

16.04.2010 u 10:35

Bionic
Reading

Leica će u sljedećih nekoliko dana pustiti u prodaju vrlo sposoban kompaktni fotoaparat po cijeni bitno nižoj od one na koju smo navikli od ovog renomiranog proizvođača

Stranica Leicarumors doznaje da će taj njemački proizvođač optike i fotoaparata u sljedećih nekoliko dana lansirati kompaktni digitalni fotoaparat razumne cijene za sve one koji su oduvijek htjeli imati fotoaparat s crvenom markicom. Leica V-Lux 20 korisnicima će ponuditi izradu fotografija razlučivosti 12 megapiksela, objektiv optičkog raspona 25-300 mm, pozadinski ekran dijagonale tri inča i GPS prijamnik za geotagiranje fotografija.

Specifikacije V-Lux 20 vrlo su slične onima Panasonicova modela TZ-10. Razlog tome je to što je Leica svoj proizvod bazirala na Panasonicovu fotoaparatu. Te dvije tvrtke odlično surađuju već dugi niz godina. Panasonic koristi Leicina stakla u svojim objektivima, a Leica, kako vidimo, od njega posuđuje elektroniku. Cijena Leice V-Lux 20 bit će 549 eura, znatno više od Panasonicovih 340 eura, ali je ime Leica u fotografskom svijetu daleko zvučnije od Panasonica.