suradnja

Xiaomi i Leica najavili svoj prvi smartfon, stiže u srpnju

24.05.2022 u 12:29

Bionic
Reading

Prvi fotografski flagship pametni telefon koji su zajednički razvile dvije kompanije službeno će biti predstavljen već na ljeto

Xiaomi i Leica Camera službeno objavljuju suradnju u području mobilne fotografije. Prvi fotografski flagship pametni telefon koji su zajednički razvile dvije kompanije službeno će biti predstavljen u srpnju ove godine.

Osnovan 2010. godine, Xiaomi je trenutno treći proizvođač pametnih telefona u svijetu. Leica Camera je kompanija sa stogodišnjom tradicijom, prepoznatljiva po brendingu s crvenom točkom, njemački je inženjering koji nastavlja privlačiti nove generacije potrošača koje teže postići 'izgled Leica fotografije'.

'Obje kompanije, kroz ekstremna tehnološka otkrića i potragu za estetikom, žele kontinuirano istraživati optičke performanse i fotografsko iskustvo u eri mobilne fotografije', kažu iz Xiaomija.

'Xiaomi se usredotočuje na stvaranje vrhunskog korisničkog iskustva i oduvijek se nada istražiti mogućnosti fotografije na pametnom telefonu do krajnjih granica. Xiaomi i Leica složni su u međusobnim nastojanjima i idejama te cijene međusobne prednosti i industrije. Ova će suradnja pružiti snažan poticaj Xiaomijevoj strategiji mobilne fotografije. Tijekom suradnje - od dizajna optike do finog podešavanja estetske orijentacije, inovativnih tehnologija, filozofija proizvoda i preferencije fotografije - obje strane iskusile su nejvjerojatno duboku fuziju,' rekao je Lei Jun, osnivač, predsjednik i izvršni direktor Xiaomi Group.

'Čast mi je danas objaviti dugoročnu stratešku suradnju sa Xiaomijem. I Leica i Xiaomi su prestižni globalni brendovi i tijekom ovog nevjerojatnog procesa duboke suradnje, obje strane sukcesivno su radile na cilju stvaranja nove ere za korisnike mobilne fotografije. Uvjereni smo da će prvi zajednički razvijeni fotografski flagship pametni telefon učiniti značajan, pionirski napredak obje tvrtke. Korisnicima ćemo u području mobilne fotografije pružiti iznimnu kvalitetu fotografije, klasičnu Leica estetiku, neograničenu kreativnost i otvoriti novu eru mobilne fotografije,' dodaje Matthias Harsch, izvršni direktor kompanije Leica Camera AG.