MOBILNI NOVITETI

Najnoviji konceptualni smartfon iz Xiaomija dolazi sa izmjenjivim objektivima iz Leice

03.11.2022 u 10:10

Bionic
Reading

Tehnološki koncept s masivnim objektivom razvijan je paralelno sa smartfonom Xiaomi 12S Ultra

Xiaomi 12S Ultra došao je sa senzorom kamere od jednog inča i ko-brendiranjem u suradnji s Leicom, no čini se da kineski proizvođač ima dodatne ambicije. Xioami je nedavno predstavio 'Xiaomi 12S Ultra konceptni telefon' koji izgleda slično već izašlom flagshipu, no s drugim 1-inčnim senzorom od 50.3 MP na sredini otoka za kameru. Uređaj pored ovog također ima i podršku za sustav objektiva Leica M.

Xiaomi je ovaj dodatan senzor odlučio zaštititi ispod pločice safirnog stakla, umjesto da je za njega izrezao otvor kao što to obično ide kod uređaja sa izmjenjivim objektivom. Dok ovo štiti senzor od stranih tijela i prašine, postavlja se pitanje koliko komad stakla smeta pri prolasku svjetla.

Ultra širokokutna kamera od 48 MP koja je izvorno bila na sredini otoka kamere pomaknuta je na stranu te zauzima mjesto na kojem je nekad bila teleskopska kamera od 48 MP.

Kao što se može vidjeti iz videa, za instalaciju izmjenjivih leća prv morate maknuti zaštitni prsten oko otoka stražnje kamere, nakon čega na telefon možete montirati bilo koji Leica M objektiv.

Xiaomi nije objavio hoće li ovaj konceptni telefon ikad izaći, s obzirom da je razvijan paralelno s nedavno izašlim 12S Ultrom. Sve što je poznato, piše Engadget, je da je proizvedeno svega deset komada koji su završili u rukama influencera. Proizvodnja svakog ovakvog smartfona koštala je vrtoglavih 41.210 dolara.

  • +7
Xiaomi 12T Pro slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina