NA PUTU DO LEGENDE

'League of Legends' ruši rekorde

23.11.2013 u 09:00

Bionic
Reading

Finale treće sezone popularne timske računalne igre, tijekom proteklog tjedna privuklo je 32 milijuna igrača iz cijelog svijeta. U pojedinim trenucima odjednom ih je bilo i po 8,5 milijuna

Za vas koji ne znate, League of Legends je timska igra koju se igra u skupinama po pet. Svaki igrač igra svog šampiona, kojeg bira iz kataloga s više od 600 likova.

Timovi rade usklađeno kako bi uništili baze suparnika, koristeći čudovišta, timske borbe i kupujući opremu novcem osvojenim tijekom igre. Kaotično je, šareno, zabavno i izrazito teško, piše Tech Crunch

U događanju zbog kojeg je rasprodan sportski centar Staples u Los Angelesu, u pojedinim je trenucima odjednom sudjelovalo i do 8,5 milijuna igrača. Prošlogodišnje finale bilo je daleko manjeg opsega - ukupno 8,2 milijuna igrača, s 1,1 milijunom kao najboljim pojedinačnim rezultatom.

Znak je to promjene načina konzumiranja medija kod mladih muškaraca, ciljne skupine zanimljive oglašivačima. A i pokazuje da igre na osobnim računalima ne umiru tako lako, čak ni u vrijeme kad na scenu dolaze igraće konzole nove generacije, poput Xboxa One i Playstationa 4.