TEHNO SAVJETI

Kvalitetne i besplatne e-mail aplikacije za Android

03.08.2014 u 08:09

Bionic
Reading

Bilo da je riječ o unaprijed instaliranom e-mail rješenju nekog proizvođača ili da je tek u pitanju Gmail, korisnici na Android platformi nerijetko pokušavaju pronaći rješenja koja integriraju sve, bez potrebe za ulaženjem u zasebne aplikacije za Gmail i ostale račune. E-mail (još) nije mrtav, a opcija za ovu platformu je pregršt. Što je najbolje – uglavnom su besplatne

Dok mobilni e-mail klijenti rijetko kad imaju punu funkcionalnost koju poslovni ili privatni korisnici traže, mnoga od rješenja su više no dovoljno dobra za svakodnevno korištenje. Što je možda jednako bitno – aplikacije koje slijede u nastavku se redovito nadograđuju i prilagođavaju korisničkim upitima i potrebama, što samo povećava mogućnosti implementacije neke 'karike' koja nedostaje.

Naravno, pri tom valja imati na umu da su sva rješenja ipak namijenjena što jednostavnijoj uporabi e-maila; lakšem oblikovanju poruka, odgovaranju, integraciji više računa, spremanju podsjetnika za bitne stavke, lakom pretraživanju i sl.


Valja krenuti s jednim od najkvalitetnijih rješenja za Android e-mail – CloudMagic. Ovaj app bez problema radi s Gmail, Yahoo, Outlook, Exchange, iCloud i bilo kakvim IMAP računima, a koliko je izvedba dobra svjedoči i niz priznanja i nagrada. Riječ je o rješenju koje je evoluiralo iz mogućnosti istoimene aplikacije za pretraživanje sadržaja Twitter ili Google računa, no neka to ne zavara potencijalne korisnike.

CloudMail za Android

Iako je pretraživanje poruka sada lakše no ikad, CloudMagic ima brojne druge mogućnosti. Poslovnjaci će zasigurno cijeniti integraciju inboxa, ali i mogućnost odrađivanja brzih radnji za sadržaj vezan uz alate Salesforce.com, Zendesk, Pocket, Evernote, OneNote, Trello, Asana i MailChimp. S ponudom da se svojevrsnim 'karticama' lakše organizira sadržaj i bilješke bi mogli itekako biti zadovoljni i privatni korisnici, no ako se integracija želi ignorirati - svi dodaci su zapravo potpuno nenametljivi. Aplikaciju je moguće preuzeti na Google Play.

SolStudio svoju e-mail aplikaciju promovira upravo zahvaljujući problemu u uvodu. Zašto bi netko koristio hrpu različitih aplikacija za pojedine račune kad se jednom može izvesti sve što se želi? SolMail je, baš kao i CloudMail pokupio niz priznanja za dizajn i funkcionalnost, iako valja imati na umu da ovaj app ne integrira razne alate poput prethodno spomenutog rješenja.

SolMail za Android

S druge strane, SolMail omogućava korisnicima integriranje inboxa, više od 700 emotikona, jednostavan pregled poruka, kao i njihovo arhiviranje/brisanje, sinkronizaciju odabranih foldera, kategorizaciju poruka u četiri filtera i prilagođavanje potpisa u porukama. Možda najbitnije za ovaj app je reći koliko je intuitivan i jednostavan, što bi itekako mogli cijeniti privatni korisnici.

Blue Mail je još jedno besplatno i jednostavno rješenje s impresivnom podrškom, bilo da je riječ o Gmail, Yahoo, Office 365, AOL, Google Apps, Hotmail, Outlook, iCloud, Mail.ru, Zoho, GMX ili drugim IMAP računima. Dok neki mobilni e-mail klijenti ograničavaju koliko se računa može dodati, ovdje to nije slučaj.

Ovaj app je možda ponajviše namijenjen poslovnim korisnicima s potrebom za kvalitetno organiziranje, a osim dizajnom, tvorci aplikacije se posebno ponose i na sigurnost. Ovu aplikaciju je moguće preuzeti na linku.

Lista aplikacija ne bi bila potpuna da se ne spomene i K9-Mail, open-source mobilni e-mail klijent, kojeg razvija zajednica. Milijuni preuzimanja i pozitivne recenzije govore svoje, a app je moguće preuzeti ovdje.

Još jedna od besplatnih i solidnih aplikacija je myMail, koja je riječima autora dizajnirana tako da bude brza, učinkovita i vrhunske sigurnosti. Tu je očekivano podrška za brojne e-mail servise, integrirani preglednik privitaka i hrpa drugih sitnica koje olakšavaju svakodnevno korištenje. Dostupna je u Google Play trgovini