NEMA PSOVANJA I EROTIKE

Kršćanski Facebook umjesto lajka nudi - amen

09.07.2015 u 10:22

Bionic
Reading

Evo alternative za sve kojima je najveća društvena mreža svijeta previše svjetovna. Brazilski kršćani pokrenuli su vlastiti društveni medij tijekom lipnja. Već su skupili sto tisuća korisnika

Umjesto lajkanja, Facegloria nudi dugme 'Amen'. Psovanje i erotski sadržaji su zabranjeni, a nećete vidjeti niti fotografije profila s duginim bojama - sadržaji homoseksualne prirode također su nepoželjni.

'Na Facebooku ima puno nasilja i pornografije. Zato smo stvorili mrežu na kojoj možemo razgovarati o Bogu, ljubavi i širiti Njegovu riječ', rekao je web dizajner Atilla BarrosAFP-u.

Brazil je zemlja s najvećim brojem katolika na svijetu.


Facegloria je trenutno dostupna samo na portugalskom, no neće stati na tome. Kupili su domenu za izdanje na engleskom i drugim jezicima, privukli ulaganje vrijedno stotinjak tisuća kuna a planiraju proširiti svoju djelatnost i na Twitter.

Postoji slično web odredište za muslimane, Ummaland, pokrenuto 2013. godine. Broji 329 tisuća članova, a ženama nudi 'proširene postavke za privatnost' i dijeli inspirativne citate vezane uz islam svakodnevno.

Više:BBC