NOVI PROJEKT

Kreće regionalna škola e-poslovanja koju možete pohađati online

17.12.2014 u 10:31

Bionic
Reading

U Srbiji je pokrenut zanimljiv projekt - škola koja nudi jednogodišnje e-obrazovanje za niz područja vezanih uz marketing, prodaju i poslovanje online

Internet Academy namijenjena je svima koji se žele usavršiti na područjima marketinga, poslovanja, prodaje i oglašavanja online, sve redom područja u povoju. Svaka kompanija, agencija, proizvodi ili usluge zahtijevaju ovaj vid marketinga.

Oni koji svoje usluge ne reklamiraju na ovaj način svakako će to uskoro početi. Svojim vještinama poduzeću, klijentu ili poduzetničkom projektu ovakvi stručnjaci mogu donijeti povećanje mjesečne zarade i do 200 posto', kaže Dragan Varagić, jedan od pokretača ovog projekta i savjetnik za poslovnu primjenu interneta.

Programi su prilagođeni različitim razinama znanja pa Internet Academy mogu pohađati i početnici i iskusni stručnjaci, dodaje. Obuhvaćaju kompletan opseg poslovne primjene interneta - od e-poslovanja, e-trgovine i prodaje online, internetskog marketinga i PR-a, do tehnika reklamiranja online. Kombiniraju klasičnu i prodaju online na razini jednogodišnjeg programa za svako odabrano područje.


Predviđeno je obrazovanje za 40 vrsta zanimanja (primjerice: Analyst, Online Merchandising Manager, Digital Content Analyst, Online Media Planer...) u četiri glavne kategorije: E-commerce & Sales, Online Communication, Online Advertising i E-business & E-marketing. U projekt bi se trebao uključiti i velik broj predavača iz regije.

Kako tek kreću, prvoj generaciji nude popust koji vrijedi do Nove godine. Umjesto dvije tisuće eura (oko 15.200 kuna), platit će 1.443 eura (oko 8.700 kuna).

Po završetku obrazovanja će uz zvanje steći i certifikat s Cambridgea, kao dodatnu potvrdu stečenog znanja s područja informacijskih tehnologija i poslovanja. Pogodan je, kaže Varagić, za sve koji žele dokazati i unaprijediti svoje kompetencije iz područja menadžmenta i biznisa, bez obzira na to teže li shvaćanju poslovnih procesa općenito ili nadogradnji poslovnih vještina.

Uz taj certifikat, u cijenu je uključeno i besplatno polaganje za certifikate IQN iz područja poslovanja, marketinga i financija, Google AdWords iz područja internetskog oglašavanja te CMI, koji pokriva upravljanje medijima i planiranje reklamnih kampanja online.


Varagić nije izravno odgovorio na pitanje koliko polaznika očekuje tijekom prve godine rada Internetske akademije. Rekao je tek kako je siguran da će zanimanje biti veliko zbog odličnog sustava za školovanje online.

Ako vas zanima ovaj oblik obrazovanja, prijaviti se možete tijekom cijele godine. Prva predavanja trebala bi krenuti u ožujku iduće godine.