SUKOB INTERESA

Kreator Androida Andy Rubin pod optužbom zbog prevare vezane uz predbračni ugovor

03.07.2019 u 12:24

Bionic
Reading

Tvorac iznimno popularnog mobilnog operativnog sustava nalazi se usred kontroverze vezane uz bivšu ženu koju je, prema njezinom odvjetniku, nakon rastave uskratio za poveći novčani iznos

Poznati tvorac Androida Andy Rubin našao se usred kontroverze vezane uz predbračni ugovor potpisan sa sada bivšom ženom.

Prema izvješću Business Insidera, tvorac popularnog operativnog sustava je, pored činjenice da je varao suprugu sa ženama kojima je pored raznih seksualnih usluge plaćao i troškove putovanja, uspio dodatno zamjeriti supruzi zbog 'nepoštenog predbračnog ugovora'.

O čemu se radi?

Rubin je prema optužbama uz pomoć odvjetnika s kojim je surađivao pri svojoj prvoj rastavi sada bivšu ženu ostavio bez prilične količine novca.

Centralni fokus prigovora je optužba da je Rubin naveo da potpiše neadekvatno pisani predbračni ugovor do je još bila trudna s njegovim djetetom i to bez znanja da je njegov odvjetnik isti odvjetnik koji je s njime surađivao tijekom njegovog prijašnjeg razvoda. Ovaj konflikt interesa, kao i ostatak priče, formiraju temelje za poništavanje predbračnog ugovora, tvrdi bivša supruga Rie Rubin.

Ona, naime, nastoji poništiti predbračni ugovor iz kojeg je Rubin uspio isključiti dio svoje trenutne imovine - uključujući dio novca dobijenog prodajom njegove kompanije Danger koju je Microsoftu kupio još 2008. Premda ugovoru nije priložen točan iznos koji je Ruben dobio nakon prodaje, njegova trenutna imovina govori sama za sebe - na dan ulaska u brak Rubin je vrijedio oko 10.3 milijuna dolara, a danas vrijedi oko 350 milijuna dolara.

internet sigurnost

Pogledajte što je Google dosad učinio kako bi nas zaštitio od opasnosti interneta

Pogledaj galeriju

Duga povijest zlostavljanja

Kada je prošle jeseni izašla vijest da je Google Rubinu isplatio izlaznu naknadu od 90 milijuna dolara unatoč brojnim otvorenim slučajevima zlostavljanja, u Googleu je nastala velika interna kontroverza. Oko 20.000 njihovih zaposlenika prosvjedovalo je zbog neadekvatnog stava i odnosa prema slučajevima zlostavljanja - pogotovo kada su počinitelji bili članovi uprave.

Googleov Sundar Pichai je tada komentirao da je tijekom protekle dvije godine 48 ljudi dobilo otkaz zbog seksualnog zlostavljanja, s time da je trinast njih bilo na upravnim pozicijama unutar same kompanije.