jeste li znali?

Koristite Viber? Isprobajte ove super korisne trikove

22.07.2021 u 13:05

Bionic
Reading

Popularna aplikacija za digitalno čavrljanje krije niz vrlo korisnih i zabavnih opcija koje mogu olakšati i obogatiti svaki razgovor

Viber, jedna od popularnih aplikacija za digitalnu komunikaciju, već neko vrijeme nastoji ići u korak s brojnim konkurentima. Zahvaljujući nizu pametno osmišljenih značajki, njegovi korisnici imaju niz mogućnosti koje olakšavaju sve - od grupne komunikacije do personalizacije sadržaja. Donosimo nekoliko trikova uz koje će vaše korištenje Vibera postati lakše, brže i učinkovitije.

Započnite tajni razgovor

Otvorite razgovor i pritisnite na izbornik u gornjem desnom kutu zaslona. Birajte opciju Open Secret Chat Now i u novom razgovoru postavite brojač te pošaljite poruke koje nestaju ili otvorite Chat Info i birajte opciju Open Secret Chat te ponovite mjerenje vremena nakon kojeg će poruke nestajati.

Obrišite poruku - apsolutno svima

Ako želite obrisati poruku za sve sudionike razgovora, nevezano o broju članova grupe, pritisnite na poruku koju želite brisati i u dijalogu birajte opciju Delete for Everyone.

Aktivirajte pametne obavijesti (Smart Notification)

Pametne notifikacije prikazuju sve pridošle poruke u sklopu razgovora u samo jednoj obavijesti i time reduciraju buku i broj zasebnih podsjetnika. Pametne obavijesti aktiviraju se otvaranjem razgovora i povlačenjem prstom po razgovoru prema lijevo - vidjet ćete karticu Smart Notification i samo je morate pritisnuti da biste ju aktivirali.

Deaktivirajte notifikacije

Ako želite isključiti notifikacije koje šalje Viber, uđite u postavke, birajte karticu Notifications te odgovarajuće opcije. Alternativa je otvoriti skupinu čije obavijesti, recimo, ne želite više primati. Nakon ulaska u grupu otvorite postavke i birajte Mute Group.

Aktivirajte nevidljivost

U glavnom izborniku aplikacije birajte navigaciju i postavke, potom Privacy i u izborniku samo deaktivirajte Share Online Status. Svim kontaktima nakon toga će izgledati kao da niste na internetu.

Dizajnirajte svoje naljepnice

Otvorite bilo koji razgovor i birajte tipku Add u izborniku s naljepnicama, nakon toga pritisnite Create Stickers. Izaberite bilo koju fotografiju, nakon toga Edit Screen i onda Create Sticker. U Sticker Storeu na vrhu stranice pritisnite na Create Sticker.

Podijelite lokaciju

Lokaciju u Viberu možete podijeliti na dva načina: pomoću ugrađene značajke i koristeći mape. Kako biste aktivirali ugrađenu značajku, otvorite razgovor s osobom s kojom želite dijeliti lokaciju i kucnite sivu strelicu u kućici za sastavljanje poruke.

Strelica će poprimiti ljubičastu boju, po čemu ćete znati da je aplikacija počela dijeliti vašu lokaciju. Sve dok je ljubičaste boje, dijeljenje traje.

Za mape trebate otvoriti sobu za brbljanje i kucnuti sličicu plusa (+) lijevo od kućice u koju upisujete poruke. Pojavit će se izbornik s opcijom dijeljenja lokacije. Kucnite Share the Location. Pojavit će se mapa. Potom stisnite Send kako biste počeli dijeliti lokaciju.

Brže se prebacite u drugi razgovor

Ako vodite nekoliko razgovora odjednom, u Viberu se prebacivanje među njima može izvesti vrlo brzo pomoću opcije povlačenja prstom prema desno nakon ulaska u jedan od razgovora. Na listi ćete vidjeti sve aktivne osobe, među kojima se možete prebacivati pritiskom na ime kontakta ili grupe.

Izrazite svoju kreativnu stranu crtanjem po fotografijama

Izaberite fotografiju koju ste dobili Viberom, pritisnite na navigaciju te na Doodle this Photo. Birajte alat za crtanje i boje te se primite posla. Nakon što ste završili uređivanje samo pritisnite na Send i vaš uradak će postati vidljiv ostalim sudionicima razgovora.