NOVA ZNAČAJKA

Koristite Tinder? Obitelj i prijatelji uskoro će vam moći 'odabrati' partnera

25.10.2023 u 07:36

Bionic
Reading

Tinder je osmislio način kako vaš partner može dobiti obiteljski pečat prije nego što uopće upozna vaše roditelje, pa i prijatelje

Popularna aplikacija za upoznavanje stvorila je, naime, alat nazvan Matchmaker, koji korisnicima omogućava da ponude do 15 svojih prijatelja, članova obitelji ili skrbnika 24 sata da pomno ispitaju njihovo moguće podudaranje s drugim korisnicima. Oni tako mogu pregledavati profile i davati prijedloge bez vlastitog računa, ali ne mogu započeti razgovor u vaše ime.

Nakon završetka sesije, korisnici Tindera mogu pregledati profile koje su preporučili njihovi prijatelji ili obitelj prije donošenja konačne odluke o tome smatraju li njihov odabir dobrim ili ne.

Tinder Matchmaker dostupan je u Velikoj Britaniji, SAD-u, Australiji, Brazilu, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Indiji, Indoneziji, Japanu, Meksiku, Južnoj Koreji, Španjolskoj, Tajlandu i Vijetnamu. S vremenom će biti uveden i u druge zemlje, pa tako i Hrvatsku.

Inspirirale su ih uobičajene situacije kada, primjerice, korisnici svojim prijateljima pokazuju na mobitelima svoju online 'simpatiju' i traže od njih mišljenje. 'Tinder Matchmaker uvodi vaše najbliže na vaše putovanje spojeva i pomaže vam da vidite stvari iz njihove perspektive', kažu iz Tindera.

Ta je aplikacija pokrenuta u rujnu 2012. godine. Prije mjesec predstavili su opciju 'Tinder Select' koja je u ponudi samo za 'VIP korisnike' za 500 dolara mjesečno; riječ je o 1 posto najaktivnijih korisnika aplikacije.

A u kolovozu je tvrtka objavila da testira alat za umjetnu inteligenciju koji odabire fotografije korisnika koje najbolje izgledaju za njihove profile, u nadi da će povećati šanse da netko prijeđe prstom udesno. Alat će pregledati foto album korisnika i odabrati pet fotografija koje ga/je najbolje predstavljaju, piše The Guardian.