PREKO REDA

Koristite BBM na Androidu i iOS-u odmah

30.10.2013 u 07:00

Bionic
Reading

Ovaj jednostavan trik omogućit će vam korištenje BlackBerry Messengera na vašem Androidu ili iOS-u bez nepotrebnog čekanja

Kada su iz BlackBerryja objavili da rade na tome da njihovu popularnu aplikaciju za dopisivanje BlackBerry Messenger ponude i korisnicima drugih platformi, korisnici diljem svijeta bili su oduševljeni. To je značilo da više nisu morali kupiti BlackBerryjev uređaj kako bi komunicirali s drugim korisnicima putem BBM-a.

Međutim, inicijalni datum za izlazak BBM-a na drugim platformama je mijenjan nekoliko puta. Ranije verzije koje su procurile u javnost, prouzročile su probleme u sustavu te je lansiranje same aplikacije nekoliko puta odgađano.

Na kraju, mjesec dana nakon prvotnog datuma, BlackBerry je objavio kako je BBM dostupan i za korisnike Google Playa i App Storea.

No kako bi spriječio kaos koji bi mogao nastati kada se milijuni novih korisnika priključe zajednici BBM, BlackBerry je napravio listu čekanja za sve one koji žele dobiti svoj račun BBM.

Korisnici su se tako, još početkom listopada, morali registrirati na BlackBerryevoj internetskoj stranici kako ne bi morali čekati na svoj red za korištenje BBM-a. Bilo je dovoljno ostaviti svoju e-mail adresu i BlackBerry je potom poslao pozivnicu za korištenje BBM-a.

Oni koji se nisu registrirali ranije, to još uvijek mogu učiniti, ali će onda morati pričekati da im iz BlackBerryja pošalju poziv.

Ali postoji još jedan način koji u potpunosti zaobilazi listu čekanja i omogućava korisnicima da odmah počnu s korištenjem BBM-a. Kako piše CNet, potrebno je preuzeti aplikaciju na svoj uređaj Android ili iOS, pokrenuti je, upisati svoju e-mail adresu, pritisnuti 'Next' i potom prisilno zatvoriti aplikaciju.

Na iOS-u je dovoljno dvaput pritisnuti gumb 'Home' i potom maknuti aplikaciju s ekrana povlačenjem prsta. Na Andoidu također treba ući u izbornik otvorenih aplikacija i povući apliakciju s ekrana, odnosno otići u 'Settings', pronaći 'Apps', odabrati 'BBM' i potom kliknuti na 'Force Close'.

Potom ponovno pokrenite aplikaciju i ona bi vam trebala dati mogućnost da kreirate korisnički račun nakon čega ćete dobiti jedinstveni PIN i mogućnost da pozovete svoje prijatelje u razgovor.

Korisnici su otkrili i kako je moguće koristiti aplikaciju ako se prijavite e-mail adresom koja je već dobila odobrenje, a neki ističu i kako funkcionira i prijava starom e-mail adresom koju su koristili na BlackBerryju.

U svakom slučaju, dok u BlackBerryju ne zakrpaju ovu zanimljivu rupu, nestrpljivi korisnici mogu zaobići listu čekanja i odmah početi koristiti BBM.