FFWD.PRO i WEB RADIONICE

Konferencija i skup radionica za vrhunski web dizajn

06.04.2010 u 10:12

Bionic
Reading

U Zagrebu će se 14. i 15. travnja u WMD centru održati prva hrvatska konferencija posvećena isključivo vrhunskom web dizajnu, FFWD.PRO, te treće web radionice za izradu vrhunskih web rješenja

Za razliku od raznih tečajeva te usputnih konferencija, ove događaje pokrenuli su, organiziraju te razvijaju vodeći hrvatski web profesionalci za svoje kolege, struku i budućnost hrvatskog web dizajna.

FFWD.PRO (www.webradionice.com) usko je specijalizirana konferencija za web profesionalce i sve one koji to žele postati, a održat će se 14. lipnja. Na njoj ćete osim vrhunskih predavanja imati prilike upoznati kolege iz struke.

Marko Dugonjić, vodeći hrvatski ekspert u korisničkom iskustvu, pojasnit će kako se od jedne osobe, webmastera, internetska industrija razvila u timove specijaliziranih stručnjaka raznovrsnih znanja, vještina i ponekad vrlo neobičnih titula. Vanja Bertalan govorit će o radu u agenciji, poput jedne od najuspješnijih hrvatskih web agencija, Web.burza, čiji je direktor i u kojoj je vodio projekte kao što je Coolinarika.

Marko Prljić, kao freelance web dizajner s višegodišnjim iskustvom, otkrit će kako steći potrebnu praksu i kako uopće komunicirati s potencijalnim klijentima kao slobodnjak. Vedran Gulin, kreativni direktor zagrebačkog Proximitya i aktivni član Hrvatskog dizajnerskog društva, upozorit će nas o pet grešaka koji naš naizgled uspješan internetski projekt mogu pretvoriti u noćnu moru. Goran Peuc, koji je u Nivasu radio na projektima poput web stranica Croatia osiguranja i MTV Adria, na primjeru Kolektive pokazat će kako ideje s papira prerastaju u web stranice velikih razmjera, a potom slijedi diskusija o web dizajnu u Hrvatskoj!

Nakon konferencije, 15. lipnja održat će se web radionice (www.webradionice.com) posvećene izradi boljih web stranica.

Alen Grakalić, urednik magazina CSSGlobe i web dizajner s preko internetskih 500 projekata iza sebe, na radionici posvećenoj korištenju jQuerya pojasnit će kako uz kratke rokove iskoristiti jQuery za oblikovanje interaktivnog sloja web sučelja.

Marko Dugonjić, kroz vlastita iskustva u radu na projektima poput Coolinarike, Croportala i Kropa, provest će vas kroz osnove usability testiranja za web stranice i aplikacije.

Dosadašnje web radionice posvećene web standardima, WordPressu i jQuerryu, održane 2009, okupile su web dizajnere i programe iz Hrvatske i regije, a čini se da će novi format FFWD.PRO konferencije te web radionica ponoviti taj uspjeh.

Više informacija o konferenciji FFWD.PRO te web radionicama možete naći na www.webradionice.com