SKUP SPORT

Koliko košta vožnja ovim legendarnim Ferrarijem?

09.01.2017 u 12:37

Bionic
Reading

Kao što vozači znaju, nije problem kupiti automobil, nego ga održavati, a ako je riječ o Ferrariju iz devedesetih godina, troškovi mogu biti basnoslovni

Ferrari F355 krajem devedesetih bio je ono što je danas Ferrari 488 GTB, ‘osnovni model’ tvrtke iz Maranella. Međutim, kupnja rabljenog superautomobila, kao što je upravo Ferrari F355, zabava je dok ne dođu računi za održavanje i popravke.

Naime, svakih tri do pet godina njegov 3,5-litreni motorV8 treba ići na veliki servis, što može stajati od sedam do 15.000 dolara. U ukupnom iznosu od oko 3.000 dolara gume i kočnice su sve samo ne jeftine, a tako i svaki mogući kvar motora koja zahtijeva ponovno vađenje.


Iako mladi vlasnik ovog Ferrarija F355 ne mora potrošiti bogatstvo na popravke jer je većinu obavio prethodnik, zadovoljstvo vožnje ovog automobila ga je u prvih 1.609 kilometara (tisuću milja) stajalo 38.000 dolara, što je u SAD-u cijena novog Ford Focusa RS-a s nešto dodatne opreme.

Vlasnik priznaje da, za razliku od njegovog FerrarijaF355, postoje neki primjerci bez problema, no vlasništvo nad superautomobilima nikad nije bilo jeftino, ma koliko oni bili dobro održavani.