ZA DJECU I ODRASLE

Koliko dobro poznajete zemljopis? Provjerite uz pomoć ovih zabavnih aplikacija

27.07.2019 u 08:04

Bionic
Reading

Postoje besplatni tečajevi online koji će vas ozbiljno i stručno podučavati zemljopisu. Ali, ako ste skloniji zabavnijem pristupu obrazovanju, ove će vam aplikacije u tome pomoći

Pogledajte pregled pet aplikacija kojima ćete osvježiti znanje iz zemljopisa i naučiti nešto novo, a da nisu Google Maps.

Globehead (web)

Aplikacija Globehead koristi sustav ponavljanja s razmacima kako bi vas naučila tri osnovna podatka o bilo kojoj naciji na svijetu. Na zemljovidu možete kliknuti na državu ili aplikacija to može učiniti umjesto vas. Kroz niz pitanja otkrit ćete gdje je i koji je njen glavni grad. Ta se pitanja ponavljaju na različite načine kako bi odgovore lakše zapamtili. Svaki put kad se ulogirate Globehead će vam ih ponoviti.

tehno trikovi

Locirajte vašu obitelj i prijatelje uz ove korisne aplikacije za Android

Pogledaj galeriju

GeographyNow (YouTube)

Kanal na YouTubeu GeographyNow nije namijenjen samo djeci već svima koji žele naučiti više o raznim državama, regijama, kontinentima... Poučni video zapisi obično traju 10 do 20 minuta i nude širok raspon zanimljivih podataka i informacija. Tako, recimo, možete doznati kako je neka država nastala, s kakvim se problemima trenutno suočava, koja su joj glavna geografska obilježja... A pronaći ćete i kratke video zapise o povijesti nacionalnih zastava.

CARIBBEAN EXPLAINED! (Geography Now!) Izvor: Društvene mreže / Autor: Geography Now

Darron Gedge (YouTube)

Kanal Geography odličan je izvor obrazovnih videa o zemljopisu, s naglaskom na prirodne formacije i pojave poput, primjerice, erozije ili zagađenja. Svaka je tema gledatelju predočena pomoću predstavljanja uživo, infografika, ilustracija i jednostavnih objašnjenja. Stoga je pogodna ne samo za odrasle, već i za djecu koja mogu pratiti program na engleskom jeziku.

What is Geography Izvor: Društvene mreže / Autor: Darron Gedge's Geography Channel

Seterra (web, Android, iOS)

Seterra je jednostavna zemljopisna igra u kojoj pronalazite lokacije na mapi svijeta, od kontinenata preko regija i država do većih gradova i drugih važnih točaka. Najbolje su pokrivene Sjedinjene Države. Većinu mapa možete i ispisati u formatu PDF kako biste ih podijeliti u učionici ili s prijateljima. Na webu je sve besplatno, ali ako ju želite koristiti kao aplikaciju morat ćete platiti 1,99 američkih dolara kako biste dobili pristup svim značajkama.

NatGeo GeoBee Challenge (Android, iOS)

Časopis National Geographic održava godišnje natjecanje u poznavanju zemljopisa za učenike. Njihova aplikacija GeoBee Challenge može dobro poslužiti za testiranje znanja i dodatno obrazovanje.

Nudi 15 rundi kvizova s po pet pitanja u svakoj. Svako pitanje nudi više mogućih odgovora, s ograničenim vremenom u kojem morate odabrati jedan od njih. Kad to učinite aplikacija će vas odvesti do točne lokacije na mapi.