ČITANJE NA PRIJENOSNICIMA

Kindle stiže na osobna računala

23.10.2009 u 12:33

Bionic
Reading

Amazon je odlučio knjige za Kindle raširiti i po drugim platformama osim samog čitača Kindle. Počelo je s iPhoneom, a čini se da će vrlo brzo nastaviti s računalima

Amazon priprema besplatni softver koji će omogućiti čitanje knjiga u Kindleovom formatu na osobnim računalima. Takav softver već postoji za Appleov iPhone i omogućuje korisnicima čitanje elektronskih knjiga kupljenih na Amazonu. Neobično je da Amazon nije prije napravio nešto takvo za računala s obzirom na to da su elektronske knjige otamo i potekle, no nećemo se žaliti.

Softver koji Amazon sprema trenutačno je u fazi beta testiranja za koje se primaju prijave. Nije poznato kada će testiranje biti završeno tj. kada će Kindle za računala biti dostupan, ali je moguće prijaviti se da u tom trenutku Amazon pošalje poruku o dostupnosti.

Kindle za računala nudit će potpunu sinkronizaciju sa samostalnim čitačem knjiga Kindle. U sinkronizaciju su uključene sve knjige, ali i bilješke u knjigama i mjesta do kuda je koja knjiga pročitana. Softver bi trebao podržavati ekrane osjetljive na dodir pod operativnim sustavom Windows 7.