TEHNO SAVJETI

Kako utišati ljude koji vas živciraju na društvenim mrežama? Evo uputa za Facebook, WhatsApp, Instagram, Snapchat...

19.07.2020 u 17:28

Bionic
Reading

Kako bi izbjegli situacije u kojima vas netko iritira objavama na društvenim mrežama upotrijebite dugme za utišavanje. Pokazat ćemo vam kako

Koliko god društvene mreže mogu biti korisne i zabavne, toliko nas ponekad mogu ugnjaviti hrpetinama sadržaja koje nas ne zanimaju ili iritiraju.

Kako bi izbjegli takve situacije ili ih barem sveli na najmanju moguću mjeru upotrijebite dugme za utišavanje. Pokazat ćemo vam načine kako ljude koji su vam dosadni možete utišati na popularnim društvenim mrežama.

Kako utišati ljude na Facebooku

Kako bi privremeno utišali kontakte i stranice kliknite na sličicu s tri točkice u gornjem desnom kutu sporne objave pa zatim odaberite Snooze for 30 days. Objave te osobe ponovno će se pojaviti po isteku 30 dana.

Za trajno stišavanje trebat ćete prestati pratiti osobu koja vam ide na živce. Dok skrolate kroz vaš News Feed kliknite na sličicu tri točkice u gornjem desnom kutu objave te osobe i zatim odaberite Unfollow.

Isto ćete postići ako otvorite stranicu s njihovim korisničkim profilom i kliknete dugme Following, pa odaberete Unfollow.

Kako ukloniti stišavanje? Otvorite korisnički profil osobe koju ste stišali na stolnom računalu, stavite računalni kursor na dugme Snooze pri vrhu njihovog profila i odaberite iz padajućeg izbornika End Snooze.

Na mobitelu to možete učiniti jedino ako odmah kucnete Undo nakon što ste nekog utišali.

Ako želite ponovno pratiti nečije objave trebate otvoriti stranicu njihovog korisničkog profila, kliknuti sličicu prijateljstva pri vrhu stranice i odabrati Follow.

Postupak je ponešto drukčiji na smartfonu. Otvorite njihovu stranicu, odaberite sličicu s tri točkice pa redom kucite Following i Default.

Kako utišati ljude na Facebookovom Messengeru

Otvorite popis s razgovorima i odaberite onaj koji želite stišati. Povucite prstom razgovor na lijevo i kucnite sličicu zvona. Pojavit će se izbornik s opcijama stišavanja na 15 minuta, jedan sat, osam sati, 24 sata ili dok ponovno ne uključite obavijesti.

Kako bi poništili tu radnju povucite prstom razgovor na lijevo i kucnite ponovno sličicu zvona.

Kako utišati ljude na Instagramu

Kucnite sličicu s tri točkice u gornjem desnom kutu objave. Moći ćete birati između utišavanja objava (Mute Posts) ili objava i Storyja (Mute Posts and Story).

Po stišavanju ćete i dalje vidjeti njihove objave ako otvorite njihovu korisničku stranicu, kao i primati obavijesti kad vas označe na fotografiji, ali ne i njihove najnovije objave u svom Feedu. Zasad je stišavanje moguće samo u aplikacijama za operativne sustave Android i iOS, ne i na webu.

Utišavanje ćete ukloniti ako otvorite stranicu s korisničkim profilom osobe koju ste stišali, odaberete Following pa Mute i potom isključite Posts and Stories options.

Ne možete se sjediti koga ste stišali? Otvorite svoj korisnički profil, kucnite sličicu s tri crtice u gornjem desnom kutu pa redom otvorite Settings, Privacy i Muted Accounts.

Kako utišati ljude na Twitteru

Otvorite stranicu s korisničkim profilom osobe koju želite utišati, kliknite na sličicu s tri točkice u gornjem desnom kutu i odaberite Mute. Twitter će tražiti potvrdu, pa kliknite Yes, I'm Sure ako ste sigurni.

Možete to učiniti i ako u jednom u njihovih tvitova kliknete na strjelicu za padajući izbornik na desnoj strani i odaberete Mute.

Poželite li ponovno gledati objave te osobe otvorite njen korisnički profil i maloprije opisani izbornik, pa odaberite Unmute.

Popis utišanih osoba naći ćete ako otvorite redom Settings and privacy, Privacy and safety pa Muted accounts i potom kucnete sličicu Mute uz njihovo korisničko ime.

Kako utišati ljude na Snapchatu

Sve obavijesti od pojedinog korisnika uklonit ćete ako povučete prstom po zaslonu na desnu stranu i otvorite zaslon Chat. Pritisnite i zadržite pritisak na razgovoru kojeg želite utišati.

Kad se s dna zaslona podigne izbornik odaberite redom More, Message Notifications pa Silent. Tako možete utišati obavijesti za razgovore jedan na jedan i grupne.

No, možete utišati i Story. Postupak je isti, samo u izborniku odaberite Mute Story.

Kako utišati ljude na Redditu

Odaberite korisničko ime osobe koju želite blokirati i kliknite dugme Block user, pa potvrdite izbor klikom na dugme Block user još jednom.

Blokadu možete ukloniti samo na izdanju aplikacije za stolna računala. Otvorite User Settings pa Safety & Privacy i pod People You’ve Blocked kliknite Remove gdje je potrebno.

Kako utišati ljude na WhatsAppu

Za utišavanje razgovora na Androidu kucnite na razgovor, zatim sličicu s tri točkice u gornjem desnom kutu i odaberite Mute notifications. Za iOS je dovoljno povući razgovor na lijevu stranu i odabrati Mute.

Možete birati hoćete li razgovor utišati na osam sati, tjedan dana ili godinu. Blokadu uklanjate u istom izborniku.

Kako utišati ljude na Telegramu

Kucnite razgovor, pa sličicu u gornjem desnom kutu i zatim Mute notifications. Za iOS otvorite grupu ili konakt i kucnite Mute. Na raspolaganju je stišavanje tijekom jednog ili osam sati, dva dana ili dok ga ručno ne uključite.