TEHNOLOGIJA I FILM

Kako je Intel oživio medvjedića Paddingtona

17.12.2014 u 15:41

Bionic
Reading

Intelova tehnologija odigrala je ključnu ulogu u prenošenju popularnog dječjeg junaka na veliki ekran

U filmu, koji je na prvom mjestu po gledanosti u Velikoj Britaniji, peruanskom su se medvjediću lutalici pridružili Hugh Bonneville i Sally Hawkins, koji tumače uloge gospodina i gospođe Brown, obitelji koja je medvjedića udomila kada je stigao u London.

Njegov iznimno složen lik osmislio je petstočlani tim s više kontinenata iz ureda studija za vizualne efekte Framestore u Londonu i Montrealu.

Animacija fotorealističnog glavnog junaka u gotovo svakom prizoru (ima ih više od šest stotina) postavljala je iznimno velike zahtjeve na naše računalne resurse, ne samo zbog Paddingtonova vrlo složenog krzna, već i zbog navike da se stalno uvaljuje - što u vodu, što u marmeladu.


Korištene su tehnologije visokih performansi - od radnih stanica s procesorom Core i7 (za dizajn) do poslužitelja HPC (za renderiranje lika u gotovo stvarnom vremenu) kako bi se medvjedić pojavio u brojnim okruženjima, a da pritom ostane maksimalno prirodan i realističan.

Suradnja Intela i Framestorea, koja je započela još 2009., rezultirala je brojnim filmskim uspješnicama, uključujući filmove Na rubu budućnosti, Čuvari galaktike te Harry Potter i darovi smrti.

Film Paddington, redatelja Paula Kinga i producenta Davida Heymana, donosi priču o medvjediću koji je iz Perua stigao u Veliku Britaniju. Knjige u medvjediću Paddingtonu, koje u Velikoj Britaniji imaju status klasika dječje književnosti, prodane su u više od 35 milijuna primjeraka diljem svijeta i prevedene su na više od četrdeset jezika.

Premijerno je prikazan 28. studenog u Velikoj Britaniji, a tijekom blagdanskog razdoblja prikazivanje kreće u još pedeset zemalja (18. prosinca i u Hrvatskoj).

Paddington - Trailer 2