USKORO PREMIJERA

Još manji zubić i četiri kamere - zar će ovako izgledati Huawei P30 Pro?

03.03.2019 u 08:31

Bionic
Reading

Najnoviji flagship iz Huaweija će, prema procurenim slikama, slijediti moderne mobilne trendove velikih ekrana, hrpe objektiva i minimalističkog usjeka za kameru

Premda će Huawei svoje nove flagship uređaje predstaviti tek krajem idućeg mjeseca, dobili smo prve neslužbene slike Huaweija P30 Pro i to zahvaljujući stranici WinFuture. Novi P30 Pro koji je najavljen kao uređaj sa četverostrukom kamerom Leica zbilja ima objektiv i tri senzora ugrađene u pozadinu.

  • +11
Novi Samsung Galaxy S10 Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung

WinFuture prenosi da će jedna od kamera omogućavati deseterostruki optički zoom koji je Huawei i sam najavio tijekom službenog eventa. Drugi objektiv je senzor za prepoznavanje dubine i možda čak 3D mapiranje. To nas ostavlja sa četvrtim senzorom koji možda služi za snimanje fotografija širokog kuta. 'Obični' P30 ima 'samo' tri objektiva, što znači da ima mogućnost zumiranja i snimanja širokog kuta bez detekcije dubine kakvu će imati Pro verzija.

P30 serija će pored novog sustava kamera imati usjek u obliku suze kako bi izbjegao uvođenje deblje 'brade'. Više ćemo o kamerama saznati idućeg mjeseca kada će Huawei i službeno predstaviti uređaj. Datum predstavljanja zakazan je za 26. ožujak.