TECH ZANIMLJIVOSTI

Jeste li znali za ovih 5 značajki na vašem pametnom telefonu?

28.01.2022 u 10:27

Bionic
Reading

Pametni telefon uvijek možemo sebi prilagoditi na najpristupačniji način, a odličan primjer je Samsung Galaxy S21 FE 5G sa svojim One UI 4 operativnim sustavom

Bez obzira smatrate li se pravim tehnološkim mađioničarom ili prosječnim korisnikom, uvijek ćemo se bolje osjećati ako pametni telefon prilagodimo po vlastitoj mjeri. Zbog toga su značajke prilagodbe itekako važan element softvera svakog pametnog telefona, pogotovo jer nam on broj jedan alat u svakodnevnim obavezama. Odličan primjer pametnog telefona koji se može individualizirati po vlastitim potrebama je nedavno lansirani Samsung Galaxy S21 FE 5G koji dolazi s renomiranim One UI 4 operativnim sustavom ne samo za moćno, nego i zabavno korištenje.

Izvor: Društvene mreže

1. Čitanje po vlastitoj mjeri

Činjenica je da neki preferiraju „širi kadar“ pa preferiraju čitati više informacija odjednom, dok drugi vole jasnoću i fokusirati se na ključnu informaciju (ili su zaboravili naočale kod kuće). Galaxy S21 FE 5G pomoću svojeg One UI 4 sučelja pruža mogućnosti pristupa poboljšanja vidljivosti. Recimo, moguće je uključiti fontove visokog kontrasta, tipkovnice i teme, kao i prilagoditi njihovu veličinu. Za jasniju čitljivost svakako će pomoći i odličan Dynamic AMOLED 2X zaslon visoke rezolucije na Galaxy S21 FE 5G modelu, pogotovo sa svojom brzinom osvježavanja od 120 Hz za istinski glatko čitanje. Ne morate strahovati niti od ogrebotina na zaslonu zahvaljujući Gorilla® Glass Victus™ zaštitnim staklom, najotpornijim ikad koji je ugrađen na neki Samsung Galaxy pametni telefon.

2. Personalizirani gumbi

Uz One UI, mijenjanje značajki u hodu lakše je nego ikad. Uključite gumb Pristupačnost i možete birati između novog plutajućeg gumba ili fiksnog gumba za navigaciju pomoću kojega ćete moći omogućiti svoje značajke prilagodbe bez obzira koju aplikaciju koristite. Dodatno je moguće konfigurirati i napredne postavke za još veću personalizaciju da bi pametni telefon istinski bio vaš. Moguće je personalizirati i sučelje kamere prema vlastitim preferencijama fotografiranja. Recimo, lako je moguće uključiti i konfigurirati Night Mode opciju fotografiranja koja pruža iznimne rezultate noćnih slika, a tu je i prednja kamera od čak 32 MP za snimanje najboljih portreta i selfija.

3. Titlovi tijekom poziva

Da, ovaj podnaslov nije netočan. U situacijama poput glasne pozadinske buke u restoranima ili na prometu, ova značajka na One UI 4 softveru itekako je korisna. Svima bi ponekad dobro došli titlovi, zar ne? Sve što trebate na svojem Galaxy S21 FE 5G pametnom telefonu je uključiti Live Transcribe značajku unutar odjeljka Poboljšanje zvuka. Dapače, Galaxy S21 FE 5G može i vibrirati ako ova funkcija prepozna vaše ime tijekom poziva tako da nikad nećete odlutati u svojim mislima, poput sanjarenja na dosadnim sastancima.

4. Životne zvučne obavijesti

Svi smo se susreli s problemom da zbog ubrzane svakodnevice propustimo neki detalj koji može biti od presudne važnosti, npr. da nam je netko pozvonio na vrata usred rada od kuće. Galaxy S21 FE 5G na svojem One UI 4 operativnom sustavu može lako doskočiti ovom problemu da ste uvijek fokusirani na ključne zvukove oko vas. Sve što je potrebno je unutar Poboljšanja zvuka uključiti One UI značajke pristupačnosti da vas pametni telefon upozori bljeskanjem ili vibracijom ako čuje nešto što vi niste čuli. Galaxy S21 FE 5G analizira ključne zvukove poput alarma i bebinog plača, čak i one opasne po život poput požara. Da vas pametni telefon nastavi kontinuirano zvučno obavještavati, pobrinut će se dugotrajna baterija Galaxy S21 FE 5G uređaja s mogućnošću super brzog punjenja od 25 W za punjenje do 50% u svega 30 minuta.

5. Kreativne teme su sve

Za kraj, dizajnirati i personalizirati izgled korisničkog sučelja prema svojim istinskim željama je uvijek posebna poslastica za svakog korisnika. Najnoviji One UI 4 omogućava razne opcije za prilagodbu dizajna, što uključuje široku paletu boja na svim elementima sučelja, od početnog zaslona pa sve do ikona, izbornika ili tipki pozadine. Tu su i redizajnirani widgeti da se sve može posložiti baš prema željama, a uvijek je moguće preuzeti i neku sjajnu temu koja se jednostavno instalira putem aplikacije Galaxy Themes koja se nalazi na svakom Galaxy S21 FE pametnom telefonu.

Galaxy S21 FE 5G zahvaljujućim svojem inovativnom One UI 4 operativnom sustavu donosi brojne značajke prilagodbe za potpuno personalizirano korisničko iskustvo. S njime u ruci, moguće je od pametnog telefona napraviti pravog virtualnog asistenta. Za više informacija posjetite https://www.samsung.com/hr/smartphones/galaxy-s21-5g/galaxy-s21-fe-5g/.