UČITE ONLINE

Jeste li za besplatni Harvardov online tečaj fotografije?

19.01.2017 u 06:41

Bionic
Reading

Ako vam je jedna od novogodišnjih odluka glasila: 'neću više snimiti nijednu lošu fotografiju', definitivno biste trebali baciti pogled na ovaj besplatni tečaj sveučilišta Harvard

Sveučilište na kojem su studirali Bill Gates i Mark Zuckerberg uploadalo je čitav tečaj fotografije na ALISON - jednu od mnogobrojnih stranica posvećenih obrazovanju online.

Tečaj se sastoji od dvanaest modula koji pokrivaju osnove fotografije - od softvera do kompozicije i osvjetljenja. Trinaesti modul služi kao svojevrsni sažetak svega što ste prije njegova otvaranja naučili. Ako prođete rezultatom većim od 80 posto, možete isprintati diplomu i objesiti je na zid.

Postoji li ovdje kakva začkoljica? Naravno da postoji. Tečaj je još iz davne 2009. - što znači da iako je dobar dio gradiva aktualan i danas, nekoliko lekcija vezanih uz softver očigledno nije.+

Harvard, naravno, nije jedino prestižno sveučilište koje je pouku odlučilo plasirati online. UCLA, Yale i Princeton također imaju lekcije koje možete pronaći na netu. Većina njih, doduše, tiče se računala ili akademskih tema.

No sve u svemu, lijepo je pronaći tečaj koji se bavi malo kreativnijim temama. Do tečaja možete doći klikom na ovaj link.