VRHUNSKI PNEUMATICI

Jaguar XF opremljen novim Goodyearovim gumama

26.04.2016 u 14:30

Bionic
Reading

Goodyear priopćava kako njihove nove vrhunske gume pod oznakom Eagle F1 Asymmetric 3 stižu i na Jaguaru XF. Kompanija navodi kako su se razvojni procesi nove gume i ovog modela Jaguara odvijali istodobno

Naime, Jaguar je unaprijed po početku razvoja novog modela odredio glavne smjernice vezane uz svojstva guma koje će se koristiti. Valjalo je zadovoljiti kriterije odlične upravljivosti na suhoj i mokroj podlozi, osigurati kratak zaustavni put, pružiti udobnost u vožnji ali i omogućiti smanjenje potrošnje goriva i uz to manju emisiju štetnih ispušnih plinova.

Guma Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 je zadovoljila sve potrebne parametre. 'Inovativnom tehnologijom mješavine, guma je Jaguaru ponudila znatna poboljšanja kod prianjanja na mokroj površini i zaustavnog puta, a pomoću najsuvremenijih proizvodnih kapaciteta koji su omogućili smanjenje mase postignuta je visoka razina upravljivosti te tiha i udobna vožnja zajedno s malim otporom kotrljanja.

Zbog optimalne krutosti dezena guma se odlično ponašala i na testovima upravljivosti na suhoj površini. Brojna nova vozila Jaguar XF bit će opremljena Goodyearovim gumama Eagle F1 Asymmetric 3 u dimenzijama 225/55R17 101Y XL, 245/45R18 100Y XL, 245/40R19 98Y XL ili 255/35R20 97Y XL, a sve će nositi i oznaku J, koja ukazuje na to da ih je Jaguar testirao i homologirao', navodi Goodyear.