EA: 'NIKAD VIŠE'

'Izdavanje Battlefielda 4 u onom stanju bilo je neprihvatljivo'

22.06.2014 u 12:43

Bionic
Reading

Nakon jednog od najvećih izdavačkih fijaska godine, Electronic Arts obećava da se novi 'Battlefield 4' više nikada neće ponoviti

Battlefield 4, jedna od najpopularnijih pucačina današnjice, ne spada među najstabilnije naslove ikad. Štoviše, nakon što je izašao na svim poznatim platformama, bio je zatrpan bugovima koji su svaki normalan meč s više igrača pretvarali u apsolutni košmar. U to vrijeme niste trebali biti PC ekspert da shvatite kako je ono što EA i DICE prodaju pod gotovim proizvodom, poprilično daleko od definicije istog.

Situacija je bila toliko dramatična da su autori odlučili staviti apsolutno sve druge projekte, poput ekspanzija i novih naslova, na stražnje sjedalo te se fokusirati na stabiliziranje Battlefielda 4. Sada, više od pola godine nakon izlaska igre, Battlefield 4 i dalje je igra na kojoj se treba poraditi.

U nedavnom intervjuu na Eurogameru, EA-ov šef Andrew Wilson izjavio je kako izdavanje Battlefielda 4 u gore spomenutom stanju jednostavno nije prihvatljivo. Njegov kolega iz DICE-a, Karl-Magnus Troedsson potvrdio je da kompanija nikada više neće izdavati igre u nedovršenom stanju te da su iz Battlefielda 4 naučili tešku lekciju. Iskreno, kao autor ovih redaka jednostavno se ne mogu nadiviti Electronic Artsovoj bahatosti. Njihov osnovni modus operandi kod gomile naslova, ne samo Battlefielda 4, jest da ih prvo izbace pa tek onda rješavaju bugove. Štoviše, razina drskosti uslijed koje su spremni osuditi razvojni tim za rezultate vlastitih sumanutih rokova i praktički robovlasničke politike, praktički je neoprostiva.

Naravno, nekoliko riječi bijesnog autora ovih redaka neće promijeniti činjenicu da novi i vjerojatno nedovršeni Battlefield Hardline dolazi kroz nekoliko mjeseci. Njegov izdavač, kao i razvojni tim iz Viscerala, tvrdi da nema šanse da će ga izbaciti u stanju u kakvom je svijet ugledao čuveni Battlefield 4