POŽURITE!

Isprobali smo HTC Vive, a sada to možete učiniti i vi!

28.01.2016 u 14:46

Bionic
Reading

Nađete li se tijekom sutrašnjeg dana u Zagrebu i blizini T-Centra Hrvatskog Telekoma na Cvjetnom trgu, iskoristiti priliku i isprobajte iz prve ruke HTC Vive, uređaj koji će vam omogućiti da uronite u sve blagodati virtualne stvarnosti

Tehnologije proširene i virtualne stvarnosti prisutne su već neko vrijeme, no tek sada proizvođači gadgeta raznih vrsta imaju konkretne i praktične proizvode preko kojih svatko od nas može uživati u blagodatima ovih tehnologija. Jedno od odličnih rješenja virtualne stvarnosti definitivno je HTC-ovo rješenje uobličeno u uređaj naziva Vive, a sada ga imate priliku isprobati prije svih ostalih.

Naše dojmove o uređaju HTC Vive donijeli smo vam kada smo uređaj isprobali, no svejedno vrijedi ponoviti. Za razliku od uređaja koji donose iskustvo proširene stvarnosti, Vive puca na potpuno virtualno okruženje te donosi izrazito uranjanje u iskustvo, pružajući okolinu koja u potpunosti okružuje korisnika. Razliku između virtualne i proširene stvarnosti možete pročitati preko ove poveznice

Pri testiranju HTC Vivea mogli smo tako stajati na potopljenom brodu na dnu mora dok pored nas prolazi kit, naći se usred bitke koja je jako podsjećala na Warhammer 40K (usprkos pojedinostima poput dva vojnika koja se tuširaju, a treći čeka na red, s ručnikom oko pasa), navoditi zrakoplove prilikom slijetanja, igrati se hranom i posuđem u kuhinji i slobodno crtati po prostoru oko sebe.

Dosad nismo imali prilike vidjeti toliko uvjerljivo i živo iskustvo koje korisnika okružuje, sa svih strana. Za interakciju s objektima u simulaciji koristili smo dva bežična kontrolera Tracked koji su solidno obavili svoj posao.

No zato je grafika iznimno dojmljiva, s visokom razlučivošću (1.080 puta 1.200 piksela po oku) i frekvencijom od 90 sličica u sekundi, postojana i živa bez obzira jesmo li se kretali ili stajali.

VIVE PRE

Doživljaj je fantastično uvjerljiv. Susret s kitom na dnu mora možemo usporediti jedino s lebdenjem iznad litice tijekom ronjenja. Nije isto, ali je za standarde virtualne stvarnosti prokleto blizu. Jedini ograničavajući čimbenik bilo je to što je konzola povezana žicama s računalom. Da nije, otplutali bismo začas.

U HTC-u je namjeravaju dodatno ojačati suradnjom s Valveom, tako da će odmah s puštanjem Vivea u prodaju ponuditi i igre, među kojima će biti naslovi kao što su Vertigo Games, Bossa, Barry - Fireproof, Dovetail Games, Wemo Labs, Google, Steel Wool Games te Owlchemy.

Hrvatski Telekom svim posjetiteljima T-Centra Cvjetno u Zagrebu tijekom sutrašnjeg dana, u petak, 29. siječnja 2016. od 9.30 do 17 sati, besplatno omogućuje uplov u virtualnu stvarnost preko uređaja HTC Vive.

Sve što je potrebno učiniti je pratiti objave Hrvatskog Telekoma na Facebooku ili Twitteru te se nakon rezerviranog termina prepustiti svim blagodatima virtualne stvarnosti.

HTC Vive - razvijanje budućnosti